Sorting by

×

Emberek maradunk-e vagy gazemberek leszünk? – Nem más dönt, csak mi magunk!

Magyar hagyomány lassan, hogy 1-2 évvel a választások előtt pártocskák alakulnak. Ezeket a pártocskákat többnyire a kamu jelzővel illetik, és nem is alaptalanul.

Arra tökéletesen jók,

hogy rávilágítsanak arra, hogy a semmittevők hogyan kereshetnek gyorsan és érdemi munka nélkül pénzt, és hogy hogyan lehet bomlasztani, vagy pozíciókat kialkudni.

Elég hányingerkeltő az egész

Persze valódi következménye nincs a kamupártozásnak, hiszen sokan már csak legyintenek, hogy “megszoktuk”. Na ja, zászlót lobogtatni a hülye is tud, ha megfizetik érte. A megszokás pedig nagy úr.

Közérdek, közerkölcs? Ugyan már

Csak az egó számít és a zseb. De mindig akadnak, akik képesek lelkesedni a kamupárokért, a kamupolitikusokért, a kamuemberekért, mert a lelkesedés is egy változás. Több a semminél, mert benne van a látszat lehetősége, hogy van itt szándék meg akarat. Ha tragédia a vége, majd sírva vigadunk. Holnap is jön egy új nap, holnap is találunk magunknak új Messiást.

Azért persze nem baj, ha leszállunk a valóságba,

ha látjuk a fától az erdőt, mialatt szép lassan leépülünk. Nem baj, ha egyszer a büdös életben megtanulunk már az elején nemet mondani arra, ami nem igaz. Ha meg már nyakig ülünk a szutyokban, akkor kőkemény munkával eltakarítjuk azt.

Itt az ideje belátni, hogy a bűn nem egyszínű,

nem jobb vagy bal, nem narancs, kék, zöld, piros. A bűn az, amit maga az egyén elkövet. És annál nagyobb a bűne, minél több embert képes maga mellé rángatni a bűnbe.
A gazembereket mi tesszük naggyá, mert engedjük, hogy hasznos hülyeként bánjanak velük. És közben rázzuk az öklünket, hogy

“nemhaggyuk”.

Dehogy nem….

Szóval nem kötelező megszokni a rosszat és asszisztálni sem hozzá. Minden változás bennünk kezdődik. Rövid az élet, ne húzzuk soká az időt.

A csalfa szívünket vagy a józan eszünket választjuk-e?

A félelmeink legyőznek-e bennünket? Emberek maradunk-e vagy gazemberek leszünk? Ezekre a kérdésekre kellene tudni a helyes válaszokat. Nem más dönt, csak mi magunk.

Minden egyéb csak önámítás és kamu.

gázolás

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.