Bástya elvtárs: szerénység, Virág! – Volner és a Volner párt

Nem tartok attól, hogy Orbán Viktor a cipőjét csapkodná valamelyik stadion kapufáján, merthogy Volner János tovább aprózná a szétesőben lévő magyar jobboldalt.

Tolvajszövetség

A nemzetvezető stabilan maga alá gyűrte a régebben sok-sok pártocskából álló konzervatív tábort, s az sem zavarja, hogy az eredetileg balliberális Fideszből és az őskeresztény KDNP-ből kreált tolvajszövetség mellett időközben mégis megalakult a Jobbik, aztán a Mi Hazánk, most meg a Volner Párt.

Annyi árnyalja a helyzetet, hogy az eredendően szélsőséges nacionalista, homofób, ám aztán simicskailag víz alá nyomott Jobbik maradványai bemenekültek a középre tömörülő ellenzéki szekértábor karjaiba, ám ez inkább vicces, mint komoly.

‘Magyarvagyok’ újratöltve

A skatulyázásokhoz szokott magyar hírfogyasztók most felkaphatták a fejüket. Mi van? Volner János a követői számára, ezen a néven pártot alapít? Nos, igen.

Krédójukban semmi új nincs, ha csak az nem, hogy a szélsőjobbos ízű világfelfogáshoz szakértelmet is kívánnak rendelni. Isten, haza, család, ‘magyarvagyok’…. újratöltve, némi plussz profizmussal. Igazából tán az okozhat fejtörést, hogy a nagyjából ugyanezt kínáló Fidesz uralmához képest mi az a piaci rés, amin keresztül Volnerék be akarnak törni a korrupcióba belenyugodó középmagyarok szívébe?

Számomra úgy néz ki, hogy itt valami külső hatás lehet, hiszen pusztán belpolitikailag szemlélve, ennek az egésznek nem látszik semmi értelme. Valamit talán megmagyaráz, hogy Volner János, ez a rendőrből lett üzleti ügyeskedő és gárdarajongó – egy kicsit túlkorosan – elvégzett Oroszországban egy eléggé KGB-szagú “alapvető tudományokat űző’ egyetemet, hogy aztán a Magyar Országgyűlés gazdasági vonalain tündököljön, majd a Jobbikból a Mi Hazánkon át a Volner Pártba érkezzen.

Az ilyen karrierek általában üzeneteket hordoznak, tényleges értékeket nem

Úgy tudnám dekódolni, hogy Putyin valamelyik pribékje egy kicsit emlékeztetni akarja Orbánt arra, hogy a magyar miniszterelnök is könnyen juthat ugyanabba a helyzetbe, amibe az ellenzéke került, hogy t.i. egy-két százalékponttal alulmaradva mindent el lehet veszíteni. Mostanság ugyanis az Oroszországgal szokásos gigaüzleteket (lopásokat) felváltani látszanak az USA-val és Németországgal kötött őrületes nagyságrendű (és aligha sokkal tisztább) fegyvervásárlások, amelyek egyébként néhány négyesmetrónyi pénzt emésztenek fel, bár sokkal rövidebb idő alatt.

Nagy kockázat persze nincs, hiszen a felsorolt pártok végső fokon soha nem ártanának egymásnak. Élik sajátos életüket, ami a magyar nép tudatának ‘vérszopásával’ egyenlő.

„Szerénység, Virág” – mondta Bástya elvtárs A tanú című filmben –, „ha van valami, amit szeretek magamban, az a szerénység.”

A jelszó (de csak az) kűzdelem a COVID-19 ellen

Ami Orbán hatalmát mégis egyre fenyegetőbben veszélyezteti, az a saját politikája. Az ország szinte minden rekvirálható erőforrását a COVID-19 elleni ál-küzdelembe ölte, azaz vettek egy halom felesleges cuccot sokszoros áron (vagyis megint szétlopták az országot). Ezenközben rájuk robbanni látszik egy szociális válság, amelynek méretei napról-napra duzzadnak, s egy kritikus tömegen túl kontrollálhatatlan lesz sok minden.

Nem akarok vészmadárkodni, de a politológiai szeizmológusok műszerei jelenleg hatalmas vulkáni erőket érzékelnek mocorogni.

A Volner Párt csupán egy, a lejtőn lefelé gördülő sziklácska. Szerintem hamarosan kezdődik a nagyobb “buli”….

 

Volner

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük