Ki a spicli? – Márky-Zay vs. Szanyi lábtenisz

Szanyi Tibor az Igen Szolidaritás  párt elnökének portálunkhoz eljuttatott válasza  Márky-Zay Péter őt támadó megjegyzésére.

Ki az áruló?

Hódmezővásárhely hetyke polgármestere gondolt egy nagyot, és gyakorlatilag leárulózta a fél MSZP-t. Múlt, jelen és jövő időben. Gondolom, csak merő egyszerűségből egedül engem nevezett néven, mindenki mást inkább körülírt. Kezdődik Szanyi válasza.

Így járt (a meg nem nevezett) Mesterházy Attila, aki a derék polgármester szerint Orbánnal “látványosan dicsérgették egymást”, no, meg nem egészen kristálytisztán, bizonyos orosházi, győri és törökbálinti ‘csudatudjakik’. A lényeg, hogy – a polgármester szerint – vannak még bőven árulók az MSZP-ben. Előbb-utóbb tán még listákat is fog gyártani, ahogy elődei szokták, zsidókról, cigányokról, kommunistákról.

Egyébként megértem a polgármester úr irántam érzett ellenszenvét,

ugyanis 2018-ban tényleg támogattam Hernádi Gyulát, akkor éppen városi MSZP elnököt, aki a helyi tagság unszolására kötélnek állt, hogy ismét a pártja polgármester-jelöltje legyen. A kicsit később és a Jobbik lízingelésében érkező, aztán a budapesti felsőbb mutyik révén székbe ülő panaszosnak ez nyilván nem tetszett. Szíve joga. Ám Hernádi Gyulát, aki civilben egy nagy tekintélyű orvosprofesszor, meglehetősen illetlen dolog“ álellenzéki szocialista árulónak” titulálni.

Mindenesetre a polgármester úr kevésbé tűnik jártasnak a – szerinte – még mindig árulókkal teli MSZP belső ügyeiben is. Annyit azonban rögzítsünk, hogy téves állításával ellentétben engem nem zártak ki onnan, sőt, még csak ki se léptem, ugyanis azzal, hogy alapítottam egy másik pártot, automatikusan megszűnt az MSZP tagságom.

Minthogy a polgármester úr valójában az égen-földön semmi konkrétumot nem mondott, vajon mitől is lennék én a Fidesz embere, ezért kicsit tanácstalan voltam, mi is lenne a helyes válasz, ha egyáltalán? Mégis, úgy döntöttem, hogy talán leghasznosabb, ha írok neki egy nyílt levelet, amolyan “amikor te még…., én már akkor…” stílusban.

Íme: Tisztelt Bugyibuci!

Tudod, amikor – saját bevallásod szerint – te még lelkes Fidesz-szavazó voltál, én már akkor – Kalmár Szilárd barátommal – megszerveztem az egyik legnagyobb antifasiszta tüntetést Budapesten, sőt, rá egy évre megállapítottuk, hogy az Orbán-Torgyán kormány az egyik legkorruptabb a magyar történelemben. Fene tudja, miért, de akkor te másként vélekedtél. Olyannyira, hogy amikor 2010-ben még sokadjára is a Fideszre szavaztál, akkor – baloldali jelöltként – én éppen negyedszerre nyertem egyéni mandátumot a választókörzetemben.

Aztán, te égre-földre, mindenhová kiirkálod, hogy mekkora keresztény vagy. Tudod mit? Én meg zsidó. Eddig 1:1. Ezen felül én még ateista is vagyok, úgyhogy 2:1-re nyertem. Na, ennyit a révületetekről!

A 2018-as kampányodban imára buzdítottad a népet a győzelmedért, persze a Fidesz is, aztán mindketten nyertetek. Te helyben, ők meg országosan. Csuda tudja, hogy a Teremtő mikor melyikőtök imáját hallgatja meg jobban, de nekem a ti keresztény hitetekről valahogy mindig az évezredek óta leplezett papi pedofília jut az eszembe. Meg az, hogy úgy viselkedtek, mint a Pride-on a túlmozgásosak, akik a hátsójukból kilógó pávatollakkal táncolnak. Ehhez hasonlóan, ti nagy látványosan és ájtatoskodva hazudoztok reggeltől estig.

Például, te még a büdös életben nem voltál előválasztásban jelölt, a polcodat pártelnöki mutyira kaptad, de nagyon hirdeted ezt az ‘összefogdosósdit’. Aztán, most Borsodban jött a pillanat, amikor egy pompás előválasztást lehetett volna szervezni, ám – téged jó távolról kihagyva – néhány párt lepacsizott egy nácit közös ellenzéki jelöltnek, amit te 20 centis nyelvvel helyeselsz, és csápolsz. Persze, nyilván bocsánatot kértek, mint a ti borsodi nácitok. Ember! Jobb, ha felfogod! Náciknak nincs bocsánat!!!

No, de beszéljünk az árulókról!

Gondolom, Gyurcsány is áruló, aki egy picit rondábban hagyta ott az MSZP-t, mint én, hiszen már nagyon megszületett az új pártja, amikor a híveivel együtt – és nagyokat hallgatva – még mindig ott ücsörgött nagy vidáman az MSZP-frakcióban. Talán Krausz Tamás is áruló? (Nem segítek, nézz utána, és tanuld meg, hogy ő kicsoda!) Vagy a DK-ban landolt egykori MSZP-s Kiss László és Szaniszló Sándor polgármester kollégáid? Beszélgess ezekről a dolgokról Ferivel, meg Bercivel! Fantasztikusan jókat fogtok árulózgatni.

Tudod, az én gerincem még mindig egyenes, amikor te már a sokadik ön-szembeköpéseden vagy túl

Van képed még mindig előválasztásokért fohászkodni, amikor az egyik legnagyobb mentegetője vagy a borsodi ‘mutyinácinak’. Mondod, hogy igaztalan vádak érik. Tényleg? Nem tudom az összes részletet, de az tény, hogy egykori cége, amit a Hörcsik-család intézőjeként gesztorált, az konkrétan 2016 óta egyetlen mérleget sem produkált, s ezért áll kényszertörlés alatt. Meg az is tény, hogy ez a cég kapott a kormánytól EU-pénzt. Szerinted melyik országban tolerálják egy békés kényszertörléssel, ha nem adsz be mérleget? Megmondom. Magyarországon. Itt, ahol a Fidesz csak azért hallgatja el ezt a fenti összefüggést, mert nekik is kínos, hogy a nácitok a Fidesszel seftelt. Te pedig ezt a szarjankót véded.

Aztán, így a végén, van még más is

Biztos nagyon ügyes polgármester vagy Hódmezővásárhelyen, de az nem éppen szépségdíjas mutatvány, hogy te léptetted életbe a magyar történelem első önkormányzati spicli-rendeletét, azaz jutalmul közpénzt ígértél annak, aki valakit feljelent, és azt a bíróság is lekalapácsolja. Minthogy méla undor fogadta az ötletedet, és egyetlen feljelentés sem érkezett, ezért sebtiben el is törölted ezt a gusztustalanságodat, majd hálát mondtál Hódmezővásárhely népének, mondván, mennyire rendes emberek. Hát, igen.

Most pedig kvázi beköpsz engem az ország népének, hogy én a Fidesz embere vagyok. Tudod, mint  anno a kisnyilasok. Bizony, nem vagy te különb, mint ők. Fejeződik be Szanyi Tibor Márky-Zay Péternek címzett nyílt levele, aminek “kézbesítését” a Városi Kurírra bízta.

(Márky-Zay Péter eredeti bejegyzése itt.)

szanyi

 

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük