Dömötör Csaba foci(milyen lenne)hasonlata: a baloldali pártok a lelátóról szurkolnak a vírusnak

Dömötör Csaba beosztását tekintve nem akárki, Ő a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára és mint ilyen, a miniszterelnök gondolatait, szavait közvetíti.

Aki baloldali pártszimpatizáns, a vírussal van?

Vasárnap a HírTV Bayer show című műsorának vendégeként eszmét futtatott a közszolga -akit mellesleg Ön, meg Ön, meg mi mindannyian fizetünk- arról, hogy

“A baloldali pártok gyakorlatilag felbaktatnak a lelátóra, van a pályán egy meccs, a Magyarok KÜZDENEK a vírus ellen, (…) és alig burkolt módon szurkolnak a vírusnak.”

Magyarok egyáltalán?

“Elvileg a magyar szektorban ülnek, de ha a szurkolásukat nézem, akkor ez egyáltalán nem egyértelmű.”

Mire biztatják a híveket? Hát nem arra….

“Nem nagyon láttam azt, hogy a baloldali pártok arra biztatták volna a híveiket, hogy ők is tartsák be a szabályokat”

Ez Dömötörről magyarra fordítva annyit jelent,

hogy aki baloldali érzelmű, az képtelen a józanul gondolkodni és eldönteni, hogy a koronavírus-járvány idején mit kell tennie. Tátott szájjal arra vár, hogy pártja tollba mondja neki a parancsot pandémia-időre.

Aki az egészségügyi vezetőket támadja, jó ember nem lehet

“Amikor az egészségügyi vezetőket támadják, akkor voltaképpen a járvány elleni összefogást gyengítik. (…) Egyszer az életben próbálják ki, milyen a nemzeti ügyek mellé állni.”

Bayer: “térjünk vissza a normális emberek világába!”

Dömötör szerint az elmúlt hónapokat arra használták, hogy felkészítsék az egészségügyet. Államtitkár úr, ez nem sikerült:

“A vakcinán kívül minden védelmi eszköz rendelkezésre áll saját gyártásban is.”

“rendelkezésre állnak a kórházi ágyak, nagyon jó egészségügyi szakembereink vannak”

“az egészségügy felkészült a második hullámra”

… és jöjjenek a konzultáció ívek….

Még “értékelik” a visszaküldött válaszleveleket, de az látszik, hogy a társadalom (?) az ország működőképességének biztosítását és az emberélet védelmét várja el. Hogy ez miként következik az irányítottan feltett, előre borítékolható ikszekből, az rejtély marad ezután is.

A végére még egy kis “ellenzékizés”

Az ellenzék szerint felesleges a határzárás, ám Dömötör olvasatában:

“Nehéz lenne vitatni, hogy a vírus külföldről érkezett (…) ezért racionális döntés, hogy a belépéseket korlátozni kell és ez mindaddig így lesz, amíg vannak olyan országok, ahol magasabbak az esetszámok. Ha a kormány egy dolog elé pozitív jelet tesz, akkor az ellenzéknek egy válasza van: negatív előjel.”

23 órakor éled a vírus?

Bayer szerint a másik ellenzéki vesszőparipa az este 11 órai szórakozóhely-bezárás. erre is van dömötöri válasz: nem egy ember hozta a döntést, hanem járványügyi szakemberek statisztikákat bújnak, (milyen és miért nem nyilvános statisztikákról van szó?) figyelik a nemzetközi folyamatokat. Ezek alapján javasolnak az operatív törzsnek, ez alapján dönt a kormány.

A 11 óra után nyitva tartó táncos-zenés helyek, ahol sokkal nagyobb az esélye, hogy magasabb lesz a kontaktszám.

Bayer műsorvezető hozzátette, hogy az elfogyasztott alkohol mennyiségével egyenes arányban nő a felelősségérzés csökkenése. Záróakkordként az Európai Unió is megkapta a magáért. Ha érdekel valakit, ide kattintva látható az adás teljes terjedelmében.

csillagjegy

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük