Egyszer minden véget ér, ennyi van hátra a Barátok közt forgatásából! – Mit terveznek a szereplők?

A legnagyobb sikersorozatok is kifújnak egyszer, ez történt a magyar kereskedelmi televíziózás legelső és leghosszabb ideig tartó sikertörténetével, a Barátok közt-tel is. A nyáron még hatalmas csinnadrattával ünnepelték a 10.000. részt, aztán alig két hónappal később jött a kiábrándulás, az RTL bejelentette, hogy 2021 nyarán, 22 év után megszünteti a sorozatot. 

A búcsú biztosan könnyes lesz

A Balog Nórát alakító gyönyörű színésznő, Varga Eleonóra közösségi oldalán osztotta meg a nemcsak a fanoknak szomorú hírt: már csak 10 nap forgatás, és elköszön egymástól színész, technikai személyzet, sajtós és mindazok, akinek része volt a Kalamár Tamás által több mint két évtizede megálmodott és azóta tengerikígyó hosszúságra nőtt sikerben. A színésznő egy közösségi odalára feltöltött képe alá írta:

“Már csak 10 nap van hátra. Milyen érzés? Hát… Itt épp nevetünk.

A képen a színésznő együtt nevet a sorozat Berényi Tímeájával, Pásztor Virággal.

 

barátok közt

Na és a többiek?

Úgy tűnik, nagyon jó megérzéssel, még a csúcson 2019 őszén jelentkezett ki a sorozat egyik motorja, Szőke Zoltán, aki Berényi Miklóst, a “főgonoszt” alakította. Persze 22 év alatt többen is távoztak, de volt olyan is, hogy egy színész kiszállt, majd visszatért és olyan is, hogy másik szereplő bújt egy karakter bőrébe, lásd a két Tildát: Szabó Erikát és Erdélyi Tímeát.

Barátok közt

A Vili bácsit alakító Várkonyi András,

holott kora akár a nyugdíjbavonulásra is feljogosítaná, már is feltűnt egy televíziós reklámban, ami nem újdonság számára, hiszen eddig is vállalt ilyen feladatokat, csak nem Magyarországon. A német nyelvterület sörkedvelői például már jól ismerhetik őt, mint az egyik kedvenc italuk reklámarcát.

Ugyancsak kezdetektől részese a sorozatnak a kétbalkezes svihákot, Novák Lacit alakító Tihanyi Tóth Csaba,

aki egy nyilatkozata szerint, ha véget ér a forgatás, többet foglalkozik majd  saját utazó-színtársulatával, mint eddig.

Lassan szinte minden szereplőről megtudjuk mit tervez a Barátok közt utáni életére,

alighanem lesznek közöttük olyanok is, akiknek új feladatot ajánl a csatorna, velük tehát továbbra is a megszokott helyen találkozhatnak rajongóik, a többiekkel pedig…

Barátok közt
Kép: RTL

Visszatérve Varga Izabellához,

ő így nyilatkozott a Blikk-nek:

Ami biztos, hogy a trénerség és a coaching fontosabb és exkluzívabb helyre lép elő. Ha az élet is engedi, gyönyörű színpadi felkéréseimnek is szeretnék eleget tenni. A közösségi oldalamon továbbra is tartom a kapcsolatot a közönségünkkel, hogy amíg eldől a televíziós munkáim jövője, ne tévesszük egymást szem elől. Szeptembertől újra egyetemre járok, mert a tanulás az egyik legfontosabb örömforrás volt és lesz az életemben” 

Persze a Barátok közt rajongóinak sem kell a “kardjukba dőlni”, hiszen ismerve a kereskedelmi televíziózás “jó szokásait”, annyi ismétlésben lesz részük az évek folyamán, hogy még ők maguk is megunhatják.

Így látja Kolosi Péter

A bajok a csatorna vezérigazgató-helyettese szerint  akkor kezdődtek, amikor Kalamár Tamás, a sorozat alapító producere távozott a Barátok közt-től, ami után a szappanopera egy olyan útvesztőbe került, amely teljesen eltérítette az eredeti gondolataitól, céljaitól. Kolosi úgy látja, Ondruss Ilona, a sorozat mostani producere és csapata az elmúlt egy évben nagyon sokat dolgozott a megújításon, azt remélve, hogy amikor a széria az új tartalommal tavasz közepén ismét főműsoridőbe kerül, újra sikeres lehet. A változtatások ellenére nyáron a nézők azonban nem szoktak vissza a sorozatra, így várható volt, hogy előbb-utóbb kénytelenek lesznek azt befejezni.

Mindent egybevetve: érdemes kalapot emelni  a Barátok közt közel negyed évszázada és alkotói előtt, na és persze ne feledkezzünk meg az RTL klubról sem, amelynek vezetése bizalmat szavazott az akkor még Magyarországon nem próbált hazai gyártású napi sorozatnak.

(Főképünk: RTL)

Ő is a sorozat sztárja volt

Barátok közt

Egy hozzászólás itt: “Egyszer minden véget ér, ennyi van hátra a Barátok közt forgatásából! – Mit terveznek a szereplők?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük