Érdekes videó került fel a YouTube-ra Eperjes Károly teljes mellszélességgel Orbán-fun főszereplésével. A felvétel 2014-ben készült a szekszárdi Léleképítő beszélgetéssorozat alkalmával, amit a Tolnatáj Televízió örökített meg és a 444.hu szúrt ki.

Eperjes a “szent ember

A Kossuth-díjjal és a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével kitüntetett színművész, a Kaposvári Egyetem professzora szórakoztatandó a közönséget azzal a sztorival állt elő, hogy Orbán első regnálásának kezdetén – győzelme hevében – azt ígérte neki, hogy első hivatalos látogatása II. János Pál pápához vezet majd, amire magával viszi hű fegyverhordozóját is.

„Idefigyelj, ha az IMF-hez megyek, akkor a Járait (akkori pénzügyminisztert) viszem magammal, ha a pápához, akkor meg téged”

– mondta állítólag Orbán Viktor. Le is adták a nevét a diplomáciai testület tagjai között, mint Eperjes Károly színművész, de

„a Vatikánból visszagyütt az irat”,

hogy ez nem diplomáciai rang, így nem lehet. Összedugta erre a fejét Semjén (akkor egyházügyi államtitkár), Martonyi (akkor külügyminiszter) és „a Viktor”, hogy mit írjanak. Végül az került a hivatalos dokumentumba, hogy

„Eperjes Károly, szent ember”.

A mesélő szerint szerint ezzel a Vatikánt sikerült jól átverni,

és amikor a római repülőtéren öt bíborossal együtt szállt be egy kocsiba, akkor azok mind hajlongtak Eperjes előtt.

„Akit már életében szentként tisztelnek, ott baj van”

– mondja a színész nevetve, akinek így már

„vatikáni papírja lett róla”,

hogy szent ember.

Igaz? Nem annyira?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét