… és az ő kezükben van az életünk….. – a diszpécser, aki mindent megtesz -nem a betegért- azért, hogy teljesítse az Operatív Törzs elvárásait

Több mint egy hónapja ülünk otthoni karanténban, lettünk egycsapásra tanárok, maszkban, kesztyűben óvakodunk le a boltba, ha nincs más megoldás, szigorúan betartva az aktuális időkorlátot. Naponta hallgatjuk a grandiózus portyázók beszerzéseit, ami aztán ki tudja hová kerül, de mégis abban bízunk, hogy ha gáz van és a háziorvos úgy ítéli, szűrésre van szükségünk, akkor jön az illetékes és teszi a dolgát. Hiszen az ő kezükben van az életünk!

És itt a nagy tévedés….

Dr. Komáromi Zoltán háziorvos közösségi oldalán fakadt ki péntek este:

“Képzeljék el mi történt velem most az előbb? Cseng a telefonom (privát szám): az országos megmentő szolgálattól hív egy női hang, és arra kér, hogy pontosítsam egy betegem telefonszámát, akinek

tegnap délután kértem koronavírus tesztet, mivel Indiából Párizson keresztül hazaérve 4 napja lázas, köhög, mellkasi és izomfájdalmai vannak.

Visszakérdeztem:

mennyire életszerű, hogy pénteken este otthon 2 perccel 9 óra előtt fejből meg tudom mondani egy betegem telefonszámát?

A hölgy (női hang) elbizonytalanodott

Viszont arról tájékoztatott, hogy ebben az esetben nem mennek ki, és nem fogják megcsinálni a tesztet.

Ezt követően egy kissé elveszítettem az önuralmamat

és kissé (vagy talán nem is kissé) emelkedett hangon azt kérdeztem a noname női hangtól (hölgy?), mi akadálya van annak, hogy telefonhívás nélkül is megcsinálják a tesztet?

Mert talán elírtuk a beteg telefonszámát, de a lakcímét bizonyosan nem .

Azt mondta a hölgy (női hang), hogy ebben az esetben nem kockáztatnak, nem mennek ki, mert rengeteg hívásuk van. Maradtam az emelkedett hangnemben és visszakérdeztem:

ha ennyi hívásuk van, akkor miért nem állítanak be több autót, motort, szakembert erre a feladatra?

Vagy a villamosgázolás esetén is – kapacitáshiányra hivatkozva – 3 nap múlva küldenek rohamkocsit a baleseti helyszínre?

Azt mondta a hölgy (női hang), hogy ne legyek ideges,

ők mindent megtesznek azért, hogy teljesítsék az Operatív Törzs elvárásait.

Erre én azt mondtam, hogy az édeskevés, és letettem a telefont

Nyugdíjba kell mennem, és nyugdíjba is fogok menni minél előbb, mert nem bírom ezt a lelketlen, bürokratikus, tisztességtelen, tehetségtelen, amatőr bagázst, akik szakértőt játszanak, de semmilyen szakértelemmel nem rendelkeznek ahhoz, hogy a rájuk ruházott feladatokat ellássák. Jó éjszakát!”

Operatív törzs mindenek felett…

Miután a héten “szabadították fel” -rakták utcára a benne fekvőket- a kórházi ágyak 60%-át szintén rájuk hivatkozva, megkockáztatom, hogy valami nem smakkol. Ha igazak a számaik, semmi szükség nem volt a drasztikus lépésre, ha pedig nem, akkor …., abba bele sem merek gondolni.

Kezükben van az életünk….

A fentiek alapján, a még az egészségügyben dolgozók hiába tudják, hogy nem helyénvaló, amire utasítják őket, a “parancs az parancs” beidegződése, no meg állásuk elvesztése okán teszik, amit mondanak. De akkor mi lesz az igazi gyógyítókkal? Akik tudásuk alapján próbálják ellátni esküjük szerint a hozzájuk fordulókat? Nyugdíjba kényszerülnek, vagy pályát módosítanak, esetleg külföldre mennek? És mi lesz velünk, aki szeretünk veszélyesen élni és maradunk?

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük