Tarjányi Péter profilozta a Fideszt és Orbán Viktort

Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő szerint a válsághelyzetek kezelését érdemes figyelni, mert ahogy azt kezeli egy-egy állam vezetője, abból következtetni lehet a problémamegoldó profiljára. Ez azután békeidőben is sokat elárul róla ….

Tarjányi Péter péntek esze az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendége volt, ahol azt a kérdést kapta, hogy alkotott-e már profilt Orbán Viktorról. Íme a válasz:

“Eléggé egyszerű kérdés…”

Tarjányi szerint nem egy ördöglakat elemezni a magyar miniszterelnök “vezérlő elvét”.

“Ha a Fideszről beszélünk négy szintje van az én profilozási mintámban a működésüknek.

Egy személy dönt,

Hogy mikor lesz vége a korlátozásoknak, beszélhet sok mindenki, (…) Orbán Viktor fogja eldönteni azt, hogy ebben a kérdéskörben hogyan és miképpen lesznek változások.

Nem azt gondolom, hogy felkel egyik reggel és azt mondja, hogy vége a korlátozásoknak, begyűjti az adatokat, de nem csoportos döntés van, hanem egyszemélyű.

Gazdasági rész

Mondok egy példát: elképzelhetetlen, hogy a világ más részén az legyen az első, hogy a Budapest-Belgrád vasútvonal titkosítását elrendeljék.

Kommunikáció

A kommunikációban látunk valamit, amiből az derül ki, hogy minden jól van és tulajdonképpen nincs is annyi beteg ember az utcán. Eközben tudjuk, hogy több a fertőzött a valóságban. Ezeket látom én….”

Hogy melyik lehet a negyedik szint, arra nem maradt idő a műsorban, szabadon választott tehát kitalálni, mire gondolhatott Tarjányi.

Forrás

Egy hozzászólás itt: “Tarjányi Péter profilozta a Fideszt és Orbán Viktort

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük