Ez ellenzék? A szemünk láttára árulják magukat…..

A nap híre, hogy ellenzéki és kormánypárti képviselők végre találtak egy témát, amiben egyet tudnak érteni. Hurrá! – mondhatnánk, ha ez nem a saját fizetésük emelése lenne. De az, méghozzá a látszatra sem adva, szinte teljes mellszélességgel árulják magukat potom pénzért. Ugye senki nem csodálkozik, hogy az egész bagázs – tisztelet a kivételnek – egy kasszára jár?

Szegény képviselők…. felmentek az árak….

Ceglédi Zoltán politikai elemző közösségi oldalán így ír az ellenzék saját kezű lenullázásáról:

“Kormánypárti és ellenzéki képviselők nagy egyetértésben (mínusz DK) megszavazták, hogy felemelik a saját fizetésüket, a pártjaik állami támogatását és a lakbértámogatás összegét is. Utóbbiról váltsunk pár szót.

A mondás ugye az, hogy hát szegény (“szegény”, tehát milliós fizetést húzó) képviselőnek is laknia kell valahol, ugye, hát ezért kap erre külön pénzt. Meg üzemanyagkártyát, mert hát a munkahelyére be is kell mennie (hetente akár kétszer is!).

Na kérem, és ezt a milliós fizetésből nem tudná kifizetni?

És a melósnak, pedagógusnak, ipari parkba vagy külvárosi stúdióba ingázó dolgozónak nem kell lakni, nem kell utazni? Mit gondoljunk arról az ellenzékről, amelyik annyira felmosórongy, hogy most szavazza ezt meg, amikor a munkavállalóktól a Fidesz elveszi a munkáltató által eddig cafetériában adott lakbértámogatást, lakáshitel-törlesztés támogatását, a munkába járás támogatását?

Tényleg a DK-n kívül senki nem érezte, hogy a fene egye meg, amikor itt ülünk a parlamentben, és esszük a nevetségesen olcsó menüt, míg odakint már az üzemi étkezést is durván szétadóztatják, amikor a húszmilliós Audimba közpénzen tankolok, amikor a budai loftomat az adófizetők bérelik (bár van 3 lakásom), míg odakint már a munkáltató egy nyomorult BKV-bérletet se adhat kedvezményesen a dolgozónak, akkor ezt nem szavazom meg?

Tudom, hogy jövőre az EP-választáson, meg 2022-ben az országgyűlésin megint be fogtok zsarolni az összefogósdival. De ti, kedves barátaim, már csodálatosan összefogtatok – a Fidesszel. Lehet itt hisztizni, hogy “az elbizonytalanító politikai elemzések” miatt nem sikerül Orbánt leváltani, de itt, a szemünk előtt áruljátok magatokat, még a látszatra se adva. Szégyen.

UPDATE:

A hvg.hu az LMP-től megtudta, ők távolmaradásukkal tiltakoztak a fizetésemelés ellen – nem fogok meglepődni, hogy a végén az MSZP-Párbeszéden szárad a dolog, a fő összefogósokon.

Ötmillióra emelkedhet egyes miniszterek fizetése

Balhé a roma önkormányzatban: bukta az elnök a 800 ezres fizetését

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük