Ezeknek a járvány elleni védekezésről is csak a kerítés jut eszükbe?

Beszéljünk végre komolyan! Nyakunkon a vírus második hulláma és a kormánynak még annyi ötlete sincs, mint tavasszal. A védekezésről szólva a főcsapás(?)irányuk megint a határ, pedig nem a vírus behurcolása a főveszély, hanem a saját fertőzöttjeink.

Nesze neked kontaktkutatás

A napokban nyilatkozott az RTL-klubbon egy hölgy, akinek olyan súlyos volt az állapota, hogy -írd és mondd- négy hétig szenvedett a kórházban. Ha az ő állítását komolyan vesszük, levonhatjuk a következtetést, hogy a magára oly büszke egészségügynek eszébe sem jutott a családját tesztelni, azt ők maguk intézték “maszekba” egy csomó pénzért.  Az elmúlt hónapok során nem ez volt az egyetlen ilyen eset, és akkor most jönnek az érthetetlen félrevezetéssel, hogy a legnagyobb veszély a vírus behurcolása.

Ezek tényleg ennyire ostobák?

Sajnos igen. Kiderül ez abból a kapkodó, a védekezésről semmilyen komoly megoldási javaslatot nem tartalmazó Kásler-levélkéből is, amit szeretnek úgy emlegetni, mint a tanévkezdeti utasításokat az iskoláknak, pedig csak annyi van benne, nem is túl bonyolult módon kódolva, hogy:

Oldd meg ahogy tudod, ránk ne számíts!

Persze, mit várunk egy kormánytól, aminek első embere “több Balaton kevesebb Adriázik” a rádióban, majd őt is és külügyminiszterét is az Adrián fotózzák le nyaralás közben. Igen, az itthon maradottak is olyan ostobák, vagy pökhendik, (döntsön az olvasó) hogy 150 fős kerti partikon múlatják az időt, mert alighanem elhiszik, hogy nekik még a COVID-19 sem árthat, aztán kiderült persze, hogy

de bizony.

Egyszer majd ugyanez a felfuvalkodott elbizakodottság lesz a rendszerük veszte is.

Vagy egyik sem lehet, vagy mindegyik lehet, vállalni kell a felelősséget – vélekedett, hozzátéve, hogy

ezek a döntések így csak a hatóságot teszik nevetségessé.

védekezésről

 

Pálmai Tamás

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Ezeknek a járvány elleni védekezésről is csak a kerítés jut eszükbe?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük