Ezt kapd ki, Viktor! – Románia megint utcahosszal vezet….

Az Orbán-kormány által nagyon lenézett román kormány ismét lépett egyet, amivel mérföldekkel lehagyta a magyar vezetést. Nekik ugyanis fontos a klímakatasztrófa megelőzése.

Mi az az ökobónusz

A román kormány döntött a roncsautó-program meghosszabbításáról, amelyben az autósok lerobbant verdáik új autóra cserélésekor jelentős állami támogatást kapnak.
Így további 20 ezer, egyenként 6.500 lej értékű utalványt biztosítanak azok számára, akik kevésbé környezetszennyező gépkocsira cserélnék régi autójukat. A program idei kiadásában tavalyhoz hasonlóan 6500 lej a régi gépkocsi leadása után járó értékutalvány, amelyhez hibridautók vásárlása esetén 1000 vagy 1700 lejes ún. ökobónusz jár. A 100 százalékban elektromos meghajtású gépkocsik megvásárlásakor továbbra is 10 ezer eurós értékjegy jár. – adja hírül a Maszol.ro 

Infrastruktúrát is bővítenek

A környezetbarát autók beszerzését támogató roncsprogram plusz 15 millió lejes keretének köszönhetően 333 elektromos vagy hibrid gépkocsi került az utakra.

Programot indítottak a megyeszékhelyeknek elektromos-autó-töltőállomások telepítésére. Kidolgozás alatt áll egy olyan kezdeményezés, amellyel az országutakra telepítenének ilyen töltőállomásokat. A háztartási gépek múlt év végén bevezetett roncsprogramját, amelyre nagy volt a túljelentkezés. Írta mag a Napi.hu is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük