Farkasházy Tivadar: kiscsoportos magyarok

A cím nem arra utal, hogy minden ijesztgetés ellenére se kerültünk még a tömeges fertőzések stádiumába, se arra, hogy nem tanácsos két-három főnél nagyobb családnak együtt menni az utcán, hanem arra, hogy szellemileg hová lőtt be minket Orbán csapata.

S ezzel korántsem akarom az elsőéves óvodásokat megsérteni,

régóta vallom, hogy minden gyerek zseni, csak fokozatosan kinevelik belőle. Ám még híjával vannak az ismereteknek, ezért mondják, hogy egy újszülöttnek minden vicc új.

Miként mi, a kormányfő, illetékes minisztere és az operatív törzs

ugyanis mindent megtesz azért, nehogy megtudjunk valamit, a döntéseket pedig olyanok közlik velünk, akik még beszélni is képtelenek. Kiss ezredes bikkfanyelvének megfejtése nehezebb, mint egy KRESZ vizsgán az út fogalmát definiálni, nemrég elhunytak helyett elhullottakat mondtak, Cecília pedig nemhogy felelni nem tud, a kérdéseket se érti, legalábbis úgy tesz. Amikor április 3-án az Index azt kérdezte tőle, hogy még mindig nem kiemelkedően magas-e a halálozási arány, azt felelte, hogy

„alacsonyabb, mint az elmúlt két évben”.

Holott világos, hogy a fertőzésekhez viszonyítva értették. Ez akkor 4,9% volt, most már 10,5%, messze a legmagasabb a környéken. A napi fertőzést egy hete nem közlik, úgy kell kibogarászni, a tesztek hiánya miatt oly rémisztő ugyanis hozzá képest a napi elhalálozás. Területi adatokat egy hónapig nem adtak, mondván, nem akarnak pánikot. Amikor azt kérdezték Cecíliától, mennyi tesztet rendelt a kormányzat, azt felelte:

„sokat”.

Az Index egyik olvasója figyelt fel alábbi mondataira:

• Március 19. „Itt vagyunk az utolsó órákban, amikor átléphetünk egy tömeges megbetegedés irányába.”
• Március 23. „A következő héten már áttérhetünk nagy valószínűséggel a tömeges megbetegedésekre.”
• Április 3. „Nagy valószínűséggel nem lesznek elkerülhetőek a tömeges megbetegedések.”
• Április 4. „A tömeges megbetegedések előtt vagyunk.”
• Április 8. „Nemigen volt elkerülhető még egyetlen helyen sem a tömeges megbetegedések megtörténte.”
• Április 17. „Nagyon közelítünk, és lassan belépünk a tömeges megbetegedések időszakába.”

Ami nem más, mint permanens riogatás,

április 10-én Orbán is ezt mondta a tömeges megbetegedésekről:

„Azt látom, hogy senki sem úszta meg eddig, tehát ez mindenhol bekövetkezett”.

Tömegesnek akkor nevezik, amikor már reménytelen a fertőzöttek útját követni, ezt az állapotot viszont mi már régóta elértük, oly keveset tesztelünk. E szót Orbán nem is használja, csak annyit mond:

„olyan a vírus természete, hogy nem tudjuk szűrni”.

Nem a vírusé olyan, hanem az övé,

azt lehet szűrni, nem tökéletesen, de a teszt a semminél jóval több információt ad, amikre még az idősotthonokban sem voltak hajlandók. A „nemigen volt elkerülhető” és a „senki se úszta meg” helyett elég átnézni két szomszédhoz, a horvátokhoz és a szlovákokhoz, ahol eddig 48-an és 14-en haltak meg, lélekszámban együtt minket tesznek ki, az elhunytak viszont csak a negyedét, azaz a tömeges megbetegedések elkerülésére esélye van akár egész Kelet-Közép-Európának is.

Mindenesetre nagy dérrel-dúrral bejelentették az ultimátumot,

hogy a kórházak 60%-át azonnal ki kell üríteni, Kásler két igazgatót ki is rúgott rögtön, majd hozzátették, hogy két lépcsőben, egyelőre az 50% is elég. A felháborodások után meg azt, hogy nem is azonnal kell, csupán terveket kell rá készíteni. Előbb az 50-re, aztán a 60-ra? Amikor az általuk még fel nem vásárolt sajtót ellepték a betegek és hozzátartozók rémes történetei, Kásler minisztériuma bejelentette: „A magyar kórházi ágyak kihasználtsága tavaly 66%-os volt, a kórházi ágyak 34%-a eleve üresen állt. A betegek jelentős része önként lemondott a halasztható beavatkozásokról. Ez március végére további 24%-os szabad ágyszám növekedéssel járt. Tehát mindössze további 2% szabad ágy biztosítása volt a feladat.”

Két eset van,

 • e számokról nem tudott az EMMI, akkor azért képtelenek feladatuk ellátására
 • ha meg tudtak, azért, hogy feleslegesen keltettek pánikot 1300 hely szabaddá tételéért, ami több mint 200 kórház, klinika, rehabilitációs intézet esetében nevetséges szám, átlagosan fél tucat beteg.

Miközben Orbántól még április 17-én is ezt kérdezte a Kossuth mikrofonállványa:

„mostanáig 50%, aztán majd egy hét múlva pedig már a kórházi ágyak 60%-ának is készen kell állni arra, hogy akár intenzív ellátásra szoruló betegeket fogadjon…”

Amit a kormányfő egyáltalán nem cáfolt. Akár 40 ezer intenzív beteg egyszerre? A 60 milliós Olaszországban a csúcs idején nem érte el a 8 ezres kapacitást. Előtte 5 és félezer volt. A Magyar Nemzet közölte,

„ez egy hosszú távú terv része”.

Aha, amire a levél 8 napot adott

– Mennyi?
– Harminc.
– Mi harminc?
– Mi mennyi?

Ezt bizonyára úgy ismerik, hogy a kapitány leszól a gépházba. Akkor önök is kiscsoportosak. Ez akkor hangzott el, amikor Orbán a Várból leszólt Káslernek, ő meg 200 kórháznak. De nyugalom, csupán az életünk függ tőlük.

Forrás

Egy hozzászólás itt: “Farkasházy Tivadar: kiscsoportos magyarok

 • Avatar
  2020.04.23 - 20:13
  Közvetlen hivatkozás

  “A kutya ugat,a karaván halad”! Nehéz felfogni,hogy az ország jelentős hányada erre szavazott??!! – tudjuk csalással!- hazugság minden,semmi sem igaz!- nem értenek a lopáson kívül semmihez sem!Ti meg,vau,vau,vau,- még hold sem kell hozzá!! A vezető párt Fidesz! A miniszterelnök Orbán Viktor!/hála a magasságosnak/ Természetesen nem kell egyformán vélekedni,ez a demokrácia egyik ismérve! – persze itt az sincs!Irka – firkáltok,tanácsot osztogattok,bíráltok,jól éltek/mint,kukac a szalonnában/ annak ellenére,hogy teszitek ezt egy kőkemény diktatúrában!Csak így tovább! – büszkék lehettek MAGATOKRA!!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük