FeGyőr Orbán magyar Trumpja és Orbán magyar hangja? - Városi Kurír

Sorting by

×

FeGyőr Orbán magyar Trumpja és Orbán magyar hangja?

Aki régebb óta követi a gondolataimat, azt tudja, hogy Heller Ágnessel egyetértve mindig is a teljes ellenzéki összefogás híve voltam, mert úgy gondoltam, hogy a Fidesz győzelménél nincs rosszabb az országnak. Egyes pártoknak és vezetőiknek pl: FeGyőr, tíz év se volt elég ahhoz, hogy ide eljussanak.

Hirdetés

A “Felcsúti per”

A Momentum miniszterelnök jelöltje, FeGyőr, már tavaly nyáron cseszegette Gyurcsányt, aki erre el is ment hozzá Balatonra, ahol beszélgettek egymással. A fotók szerint két párt egyenrangú képviselője tárgyalt. Szerintem viszont Gyurcsány az ország érdekeit szem előtt tartó politikushoz méltóan úgy beszélt vele, mint jó apa a hülye, pökhendi fiával. Nemrég FeGyőr és Márki-Zay osztotta az észt, hogy Dobrev Klára miniszterelnök jelöltsége Orbánnak lottó ötös!

Fegyőr az ELTE jogi karán végzett, aztán tanult a Heidelbergi és a berlini Humboldt Egyetemen is. Továbbá az Európai Parlament jogi ügyek bizottságánál is tevékenykedett. Ehhez képest ennyi nyilvánvaló marhaságot ritkán hallottam jogot tanult embertől.

A következőket nyilatkozta a 444.hu-nak az un. “Felcsúti perről”, amit győzelme esetén a választás után 30 nappal meg akarna indítani:

“Először is felállítunk egy korrupcióellenes ügyészséget, amely autonóm hivatalként nyomozhat majd. Másik oldalról pedig a bíróságokat ruházzuk fel olyan jogkörrel, amellyel kikényszeríthetik az ügyészségből az eljárások megindítását. Az Elios-ügyben például azt mondta Polt Péter, hogy nincs itt semmi látnivaló, és nem indított eljárást.”

Ezzel szemben én azt gondolom, hogy a választás után 30 nappal nem lehet felállítani egy működőképes ügyészséget, annak szervezet, épület stb. kell. A büntetőeljárási törvényt is módosítani kellene, ami hosszú procedúra egy korrekt jogalkotási folyamatban. Jogállamban a vád, a védelem és az ítélkezés elkülönül szervezetileg is. Ez alapelv! Nincs olyan, hogy a bíróság utasítja az ügyészséget vádemelésre, vagy vádképviseletre, illetve ezt kikényszerítheti. Ez ugyanis azt jelenti, hogy a bíróságnak előfeltevése van a vádlott bűnösségéről. Ezt hívjuk úgy mi, normális jogászok, hogy koncepciós per! Borzasztó gondolatokat fejteget ez az ember!

Azt is mondta:

“A vádiratokat a választásig össze kell állítani, mivel a felcsúti pert a kormányzás első napjaiban el fogjuk indítani. Nem lesz idő arra, hogy felálljon a korrupcióellenes ügyészség, viszont a jövendőbeli munkatársaira számítani fogunk az előkészítő munkában.” “Bírák hoznak majd ítéletet.” “A bizonyítékok gyűjtését, és a feljelentés megtételét nem konvencionális ügyészek, hanem jogászok, közgazdászok, oknyomozó újságírók, árnyék ügyészek fogják végezni.”

Civilizált jogállamban a büntetőeljárásnak három szakasza van. A nyomozás (inkvizíció), a vádemelés és a bírósági szak, ahol ítélet születik. A fiatal politikus  koncepciója szerint a nyomozás mint olyan kimarad. Újságírók, jogászok, közgazdászok gyűjtenek bizonyítékot, ami alapján a létrehozott ügyészség vádat emel.

Elképzelem, hogy valakinél egyszer csak becsenget a postás és a kezébe nyom egy akár több száz oldalas vádiratot, meg ídézést a bírósági tárgyalásra. Nyomozás ugyanis nem volt. Nem biztosították számra a védekezéshez való jogot, az általános panasz jogot, elzárták attól, hogy ügyvéd lássa el a védelmét már a vádemelés előtt. Szerintem a Momentum vezetőjénél súlyos gondok vannak… De megkérdezném az ELTE jogi karát is, hogy mi a jó büdös francot tanítottak neki?!

Jómagam tagja vagyok annak az ügyvédi csapatnak, amely Péterffy Attila pécsi polgármester felkérésre az előző Fideszes korszak törvényességi átvilágítását végzi. Ezért elég nehezen lennék azzal vádolható, hogy a Fideszes bűnözőket akarnám mentegetni az elítéléstől. De nem elemzem tovább a híres “Felcsúti per” koncepcióját, mert ettől csak sírva lehet fakadni vagy inkább ordítani, hogy ez az ember egy ellenzéki párt miniszterelnök jelöltje, aki jogot végzett!

 

FeGyőr

 

A sok marhasággal szemben Gyurcsány mit mondott erről:

“Igazságot fogunk szolgáltatni! A bűnösöknek és az áldozatoknak egyaránt. Nem lesz verbális vagy fizikai pogrom, igazságszolgáltatás lesz! Tűpontosan, érzelem nélkül. A jog és az erkölcs győzni fog a bűn felett!”

Na erről van szó, ez a Jogállam, amit én is akarok!

Márai jut eszembe Márki-Zay FeGyőrrel közös produkciójáról Dobrev Klára ügyében. Márai Sándor 1945-ben írta a Naplójába a következőket:

“Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a “jobboldaliság” címkéjével ismert különös valamit, a tudatot, hogy ő, mint “keresztény magyar ember” előjogokkal élhet a világban, egyszerűen azért, mert “keresztény magyar úriember”, joga van tehetség és tudás nélkül is jól élni, fennhordani az orrát, lenézni mindenkit, aki nem “keresztény magyar” vagy “úriember”, tartani a markát stb.”

FeGyőr semmi másról nem szól, minthogy “mi, jobb emberek”, majd megoldjuk a problémákat, mert mi vagyunk hivatottak a vezetésre gyárilag. A Proli, de különösen a Proli felesége ne akadályozzon minket a hatalom gyakorlásában!

Egy urat mindenekelőtt arról lehet felismerni, hogy nagyvonalú

Olyan nincs, hogy a DK szavazati kellenek nekem, de a vezetője, aki a nullából felépítette a pártot államilag pénzelt, durva gyűlölet kampány ellenére, az nem kell nekem! Mikor Gyurcsány nyáron megkeresett a mocskolódásaid ellenére, akkor rá kellet volna jönnöd, hogy mennyivel nagyvonalúbb, előrelátóbb, az ország érdekeit személyes sértettségénél előbbre helyező úriember, mint Te! Egy urat mindenekelőtt arról lehet felismerni,hogy nagyvonalú. Te nem vagy az! És buta is vagy! Ezért nem is fogtad fel, mit tett ő akkor és most folytatod a mocskolódást. Ezért fogsz bukni. De borzasztó is volna, ha ilyen jogállamisági felfogással bíró ember lenne a miniszterelnök, mert ez az Orbán rendszernél is szörnyűbb elképzelés!

Ma már  legalábbis erős feltételezésünk van róla, hogy Donald Trumpra a KGB korán felfigyelt, nevelgette, pátyolgatta, hátha lesz belőle egyszer vezető politikus, aki árt majd az USA-nak az orosz érdekeknek megfelelően. Elsődleges kiválasztási szempont volt a hatalmas ego, zavaros fej, minimum enyhe fokú pszichopátia és nulla szakértelem. Be is jött nekik. El lehet gondolkodni azon, hogy FeGyőrt és a Momentumot nem Orbán irányítja-e úgy, hogy ők maguk se tudnak róla szegények?! Pl. a párt vezetéséből kitették Donáth Annát, akinek nagy szerepe volt abban, hogy az Európa Parlamenti választásokon ilyen jól szerepeltek. De tagja lett pl. Körömi Attila, aki sok évig a legvéresebb szájú fideszes volt Pécsett, amíg egyszer nem kapott elég nagy koncot és ezért megsértődött Orbánra.

(Szerzőnk maga is  ügyvéd)

Kapcsolódó

FeGyőr

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.