Connect with us

Bulvár

Felcsút, a világfalu – A nemzeti piros-fehér-zöld szakácsverseny

orban
Megosztás

Mondják meg őszintén, kinek jutna eszébe normáliséknál egy cirka 1.600 fős eldugott faluban országos szakácsverseny döntőt rendezni? Nem úgy Magyarországon!

A szervilizmus tető(?)foka

Pénteken tudatta az MTI, hogy a Magyarország Étele 2020 szakácsverseny, melynek témája a nemzeti összetartozás, helyszíne a Felcsúti Letenyey Lajos Szakközépiskola és Szakiskola.

Felteszem lesz tévéközvetítés, tudják, olyan, amit kerítésen kívül is lehet majd fogni, meg díszvendégek bel- és külföldről egyaránt, szóval Felcsút folytatja száguldását a világhír felé.

A részletek, amit tudni lehet

Minden nevezett fogás legfeljebb öt elemből állhat, és kötelezően tartalmaznia kell három,

a magyar trikolór színeit adó alapanyagot (piros paprika, túró, zöld színű zöldség vagy zöldfűszer).

A kétfordulós versenyben az ételeket rangos szakmai zsűri bírálja el – mondta el az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének elnöke, Asztalos István pénteken, Budapesten.

„Egy szakácsverseny, mely az identitásra épül, és a jövőnek szól…”

A honlap „történelem” címszava alatt lekövethető, hogy miként lett az ötletből produktum:

  • 2016 tavasza: megszületik az ötlet, hogy megvalósítsuk Magyarország étele szakácsversenyt
  • 2017 augusztus 29.: megtörténik a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalába való bejelentés, az oltalomigény ettől a naptól érvényes
  • 2017. május 11.: megállapodás születik, hogy a hazai kínálat piacának segítése érdekében az Egészséges Táplálkozásért Egyesület, a Biokontroll Hungária Kft., valamint a Biokultúra szövetség és a verseny szervezők szorosabbra fűzik partnerségüket
  •  2017. október 1.: megérkeznek a szponzorok, mellyel véglegessé válik, hogy mely cégek jóvoltából kerül meghirdetésre az élőmunkás, melegkonyhás szakácsverseny.

és így tovább…. Ilyen egyszerű ez, kérem!

A sajtótájékoztatóról a politikusok sem maradhattak távol, Rétvári (Imádkozó Sáska) Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára például azt emelte ki, hogy

a magyar emberek egyre több zöldséget és gyümölcsöt esznek.

Szerinte ez a magyar kormány intézkedéseinek – például a népegészségügyi termékadónak –, valamint a nagymértékű béremelkedésnek köszönhető.

Lényeg a nemzeti fifika….

hagyományt, modernséget és furfangot keresnek a nevezett ételekben

Elvárás a nevezett ételekkel szemben, hogy egy átlagosan felszerelt konyhán, nagy mennyiségben is elkészíthetőek legyenek.

A nettó bekerülési alapanyagköltség adagonként legfeljebb 1000 forint lehet.

A lényeg: az átszoktatás?

Biztosan ez a cél, hiszen különben miért kellene szegény onnanszármazónak a Gundel menüjével beérnie nap, mint nap?

Ön ilyet kap a menzán?

magyarorszag_etele_2019_

Magyarország étele 2018-ban a hajdú-bihari röfögő lett, ami nem más, mint

  • mangalicarolád, tárkonykrémmel töltött burgonyafánk,
  • zöldborsó mousse-szal,
  • tokaji vinaigrette-ben marinált karottával, répazselével, sáfrányos gyöngyhagymával és petrezselyemszósszal.

Szerző

1 Comment

1 Comments

  1. talalom

    2019.09.21 11:31 at 11:31

    Nem akarok kukacoskodni, de hol a túróban van ebből a röfögőből a túró???

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük