Bulvár
Felcsút, a világfalu – A nemzeti piros-fehér-zöld szakácsverseny
Mondják meg őszintén, kinek jutna eszébe normáliséknál egy cirka 1.600 fős eldugott faluban országos szakácsverseny döntőt rendezni? Nem úgy Magyarországon!
A szervilizmus tető(?)foka
Pénteken tudatta az MTI, hogy a Magyarország Étele 2020 szakácsverseny, melynek témája a nemzeti összetartozás, helyszíne a Felcsúti Letenyey Lajos Szakközépiskola és Szakiskola.
Felteszem lesz tévéközvetítés, tudják, olyan, amit kerítésen kívül is lehet majd fogni, meg díszvendégek bel- és külföldről egyaránt, szóval Felcsút folytatja száguldását a világhír felé.
A részletek, amit tudni lehet
Minden nevezett fogás legfeljebb öt elemből állhat, és kötelezően tartalmaznia kell három,
a magyar trikolór színeit adó alapanyagot (piros paprika, túró, zöld színű zöldség vagy zöldfűszer).
A kétfordulós versenyben az ételeket rangos szakmai zsűri bírálja el – mondta el az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének elnöke, Asztalos István pénteken, Budapesten.
„Egy szakácsverseny, mely az identitásra épül, és a jövőnek szól…”
A honlap „történelem” címszava alatt lekövethető, hogy miként lett az ötletből produktum:
- 2016 tavasza: megszületik az ötlet, hogy megvalósítsuk Magyarország étele szakácsversenyt
- 2017 augusztus 29.: megtörténik a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalába való bejelentés, az oltalomigény ettől a naptól érvényes
- 2017. május 11.: megállapodás születik, hogy a hazai kínálat piacának segítése érdekében az Egészséges Táplálkozásért Egyesület, a Biokontroll Hungária Kft., valamint a Biokultúra szövetség és a verseny szervezők szorosabbra fűzik partnerségüket
- 2017. október 1.: megérkeznek a szponzorok, mellyel véglegessé válik, hogy mely cégek jóvoltából kerül meghirdetésre az élőmunkás, melegkonyhás szakácsverseny.
és így tovább…. Ilyen egyszerű ez, kérem!
A sajtótájékoztatóról a politikusok sem maradhattak távol, Rétvári (Imádkozó Sáska) Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára például azt emelte ki, hogy
a magyar emberek egyre több zöldséget és gyümölcsöt esznek.
Szerinte ez a magyar kormány intézkedéseinek – például a népegészségügyi termékadónak –, valamint a nagymértékű béremelkedésnek köszönhető.
Lényeg a nemzeti fifika….
hagyományt, modernséget és furfangot keresnek a nevezett ételekben
Elvárás a nevezett ételekkel szemben, hogy egy átlagosan felszerelt konyhán, nagy mennyiségben is elkészíthetőek legyenek.
A nettó bekerülési alapanyagköltség adagonként legfeljebb 1000 forint lehet.
A lényeg: az átszoktatás?
Biztosan ez a cél, hiszen különben miért kellene szegény onnanszármazónak a Gundel menüjével beérnie nap, mint nap?
Ön ilyet kap a menzán?
Magyarország étele 2018-ban a hajdú-bihari röfögő lett, ami nem más, mint
- mangalicarolád, tárkonykrémmel töltött burgonyafánk,
- zöldborsó mousse-szal,
- tokaji vinaigrette-ben marinált karottával, répazselével, sáfrányos gyöngyhagymával és petrezselyemszósszal.
Szerző
1 Comments
Leave a Reply
Leave a Reply
Friss
- Már megint naivságunk áldozatai lettünk: felkészültek az illetékesek a havazásra
- Barátsághoroszkóp, itt és most
- Hull a hó és ez most (állítólag) nem érte váratlanul az illetékeseket – Mit jósol mára Pártai Lucia + orvosmeteorológia
- A Millenáris könyvfesztivál-mentes övezetté vált: 2025-ben nem engedi be az eseményt
- Juszt László heti matekja: az aktuális kormányadósság főszáma cirka 150.000.000 Euro
- 70.- forint/magyar kopf – Krausz Gábor segítséget kér
- Emberek, Orwell az 1984-et figyelmeztetésnek szánta, nem forgatókönyvnek
- Lebukott a hárommilliárdos számlagyár
- Orbán Viktor: Nem elég már oldalvizezni
- Elfüstölt egy villamos – Óriási közlekedési káosz Budapesten
talalom
2019.09.21 11:31 at 11:31
Nem akarok kukacoskodni, de hol a túróban van ebből a röfögőből a túró???