Fidelitas-kertészmámor, avagy beindultak a rózsadombi agrárbubusok!

Akár hiszik, akár nem, ebben melegben alighanem fiatalság ide, fiatalság oda, megbuggyant a Fidelitas ifjúsága. Most éppen zöldbe borult a lelkük, és a Greenpeace babérjaira törnek, de valahogy mindig mellé megy az igyekezetük.

Aki nem tud arabusul, ne beszéljen arabusul!

Figyelve a Fidesz-fiatalok vergődését, az embernek óhatalanul is Sebestyén István  tiszteletes úr egykor volt református lelkész fenti örökbecsüje jut eszébe. Kezdődött ugye egy fontos méhlegelő levágásával, miközben a nagy igyekezetben még egy fát is megsértett a benzines (mert csak környezettudatosan) kasza,

majd következett, a még lúzerebb akció, a Clark Ádám téri egykori virágos kör -amit most a felújítás miatt megszüntettek- újra betelepítése, mi mással, mint cserepes virágokkal.

Erről meg Besenyő Pista bácsi szállóigéje juthat az ember eszébe :

“Margit nóóóóóóórmális?”

Épeszű ember ugyanis, nem telepít cserepes szobanövényeket különösen +40º Celsius fok esetén a tűző nappal vert flaszterre, a Fidelitas viszont igen.

És akkor jöttek Karácsony Gergely és a Kétfarkúak

A főpolgármester egy posztban sietett a Fidesz-ifi “segítségére”:

“Kábé százszor elmondtuk, a Főkert, a kollégáim is, én is: természetesen a Lánchíd felújítása végén újra lesz virágágyás a Clark Ádám téren, szebb, mint valaha. Vajon melyik szót nem értik? (…) És tényleg, menjenek már el a fidelitaszosok a Főkert által felajánlott gyorstalpalóra, mert nagyon nem megy nekik a kertészkedés. A múltkori természetpusztítás után most kiteszik szegény növényeket a tűző napra az aszfaltra. Csak remélni merem, hogy mostantól minden nap kimennek szépen és meglocsolják azokat a növényeket. Vagy ezt is nekünk kell csinálni helyettük? “

Az MKKP  viszont azonnal segítségére sietett, ha nem is a Fidelitas-nak, de a cserbenhagyott növényeknek:

“Visszafogott kertészeti képességekkel rendelkező fidelitasosok kitettek pár cserepes növényt a Clark Ádám térre a 40 fokba az aszfalt közepére. Az eredmény sejthető volt, a növények pár nap után már meghaltak vagy haldokoltak. Párat azért sikerült még elhoznunk és megmentenünk.”

Alighanem a munkasikereken felbuzdulva…

A Fidelitas már tovább is lépett, és az európai “nagypolitikába” szólt oda mindenkinek, aki nem ért egyet a főnökükkel és annak “jogalkotásával”:

“Egy olyan törvény elfogadása miatt támadják az Európai Parlamentben egymást túlharsogva Magyarországot, amely a nemzetközi és uniós jogon alapul.”

 

Ennyit a kánikulának az emberi agyra gyakorolt hatásáról.

Kapcasilódó

 

fidelitas

 

 

 

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük