Ki a debil, én, vagy Te? Fidesz az emoji-k bűvöletében!

A Fidesz megint nagyon kínos helyzetbe keveredett, amikor elhitte, hogy tud a fiatalok nyelvén, pedig nem. A legöregebb “fiatal demokratákat” befírölték valakik azzal a szöveggel, hogy a valódi fiatalok csak az sms-ek és az emoji-k nyelvén értenek.

Emoji, a sztár

Teljesen váratlanul, a kánikulával mit sem törődve, vagy tán éppen annak következtében egy agyforrás eredményeként ellepték az országot azok a helyes kis figurák, amik arra hivatottak, hogy a kis telefonképernyőkön szöveget kímélve hangulatot jelezzenek. De nem óriásplakát méretben! Az embernek ezeket nézve olyan érzése támad, hogy visszatért a múlt, amikor az aktuális vicc poénja szerint a

” szovjet törpe volt a legnagyobb a világon”.

Úgy látszik, itt ebben az Orbán-verte kis hazában ez ma sincs másképp, csak éppen haladva a korral, itt, ahol már valamennyi nem létező világverseny (oltási, gazdaság újraindítási, stb.)  “megnyerődött”, most a világ legnagyobb emojiját állították hadrendbe, hogy világgá kürtölje a magyar kormány konzultációs sms-eit.

Mint bukásra álló gyerekre az iskola falai, úgy akarnak az emberre rádőlni ezek az olykor vigyorgó, máskor mérges, vagy éppen fújtató valamik, amik pedig a sok milliót beléjük ölő szándéka szerint pozitív érzetet kellene hogy keltsenek bennünk, és az Istennek se teszik!

Valami, (valaki) megzakkant

Orbán Viktor országlásának első kilenc éve azzal telt a magamfajta libernyáknak, hogy Orbán kommunikációs érzékét átkozta, hiszen csak annak köszönhette, hogy nem zavarta el az egyébként a legátlátszóbb módszerekkel átvert nép. Volt itt minden mi szem-szájnak ingere: magánnyugdíjak, korkedvezmények lenyúlása, rongyrázás a Várban, beköltözés a Karmelitába, hazug rezsicsökkentés és ki tudná felsorolni a rengeteg parasztvakítást, amire viszont mindig volt valami jól csengő demagóg magyarázat.

Az elmúlt másfél évben azonban megtört a lendület és a miniszterelnök egyre-másra rálép a maga lerakta taposóaknákra, majd meghúzza vállát és tovább megy, még alighanem tart az aknaálló ólómcipő védelme, ami bizonyára éppen annyira mindennapi öltözékének része, mint a golyóálló mellény.

Csak egyet tudok érteni Fekete-Győr András megállapításával:

“Nem sok kínosabb dolog van annál, mint amikor a Fidesz megpróbálja „megszólítani a fiatalokat”. Most talán ezt is sikerült új szintre emelni”

(Kép: Fekete-Győr András közösségi oldaláról)

A mai taposóakna

 

emoji

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük