Ha lemaradt... - Újabb ezer ingyenes antitest-vizsgálatot ajánl fel a hatvan éven felüli budapestieknek a főváros - Városi Kurír

Sorting by

×

Ha lemaradt… – Újabb ezer ingyenes antitest-vizsgálatot ajánl fel a hatvan éven felüli budapestieknek a főváros

Az V. kerületi Városháza parkban lévő mobil tesztelőponton lehet a vizsgálatot elvégezni, a regisztráció és időpontfoglalás csütörtök 8 órától nyílik meg.

Hirdetés

Újabb ezer ingyenes antitest-vizsgálatot ajánl fel a főváros a budapestieknek

– közölte a Főpolgármesteri Hivatal szerdán az MTI-vel.

A közleményben azt írták: a Fővárosi Idősügyi Tanács szerdai ülésén a tanácsot alkotó idősügyi szervezetek egységesen megköszönték a Fővárosi Önkormányzat antitestszint-mérési akcióját, de egyben kérték, hogy az önkormányzat további teszteket is végezzen.

Ezért a főváros újabb ezer ingyenes antitestszint tesztelési lehetőséget biztosít, így összesen 20 ezer teszttel mérik a 60 év feletti budapestiek ellenanyagszintjét

Július 12-től 16-ig

minden nap 7-11, valamint 16-20 óra között van lehetőségük a budapestieknek arra, hogy ingyenes antitest-vizsgálaton vegyenek részt az V. kerületi Városháza parkban, egy mobil tesztelőponton. A fővárosi tesztelés regisztrációhoz kötött, csütörtökön 8 órától lehet regisztrálni és időpontot foglalni, a kerületi szakrendelőkben pedig július végéig lehet részt venni a szűrésen.

A tájékoztatás szerint a Fővárosi Önkormányzat ezen a héten

ezer budapesti lakos ellenanyagszintjét vizsgálta, jövő héten pedig újabb ezer 60 év felettinek biztosítanak lehetőséget a kialakult védettség feltérképezésében.

Az oltóanyagok hatásosságának mértékével kapcsolatban

széles körben nyilvánosságot kapott aggodalmak miatt az önkormányzat fontosnak tartja a fővárosi időskorú lakosság védettségének, a szervezetükben megjelenő antitest-szint mérésének lehetőségét.

A felajánlott 20 ezer tesztből 18 ezernél a mintavételeket a lakosok szűrésében közreműködést vállaló budapesti kerületekben végzik. A kerületek megkapják a teszteket, illetve a kapcsolódó laborvizsgálatot is a főváros biztosítja.

Kedden elindult a tesztelés

a III., a XI., a XII., a XIV. és a XV. kerületben, csütörtökön pedig indul a IV., a VI., a VIII. és a XVIII. kerületben.

A további kerületekben jövő héten vagy azután lehet ingyenesen antitest-vizsgálatra menni – írták. Megjegyezték: a kerületi tesztelésről érdemes az önkormányzatok honlapján érdeklődni.

A vizsgálatok minden esetben önkéntes alapon történnek.

A vizsgált mintához vénás vérvételre van szükség, melyet az infekciókontroll szabályok betartásával zárt rendszerben végeznek a szakemberek. Azt kérték, hogy kellő körültekintéssel jelentkezzenek a vizsgálatra azok, akik olyan, például véralvadásgátló gyógyszert szednek, amelyek esetén a kontroll nélküli vérvétel nem ajánlott.

Kapcsolódó

vizsgálat

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Ha lemaradt… – Újabb ezer ingyenes antitest-vizsgálatot ajánl fel a hatvan éven felüli budapestieknek a főváros

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.