Új emojik a láthatáron! - Kíváncsian várjuk a kormány-óriásplakátokat! - Városi Kurír

Sorting by

×

Új emojik a láthatáron! – Kíváncsian várjuk a kormány-óriásplakátokat!

A retinákba égett emojis óriásplakát-erdő, amivel a kormány a tőmondatos üzeneteit egyszerűsítette le a lenézett nép-nyelvére, hogy mindenkinek fogyaszthatóvá tegye úgy tűnik a kedvezőtlen fogadtatás hatására eltűntek, felváltotta őket a “stop”-os szájbarágós változat. A közösségi oldalak azonban megérezték, hogy Magyarországon nagy a kereslet, így újabb figurákat állítottak hadba!

Hirdetés

Kereslet-kínálat

Harminchét emojival, magyarul hangulatjellel bővül a tár, köztük kettő olyannal, amit a magyar kormány biztosan nagyon sokszor fog még használni, amikor a tagok a parlamenti padsorokban egymással csetelnek:

  • a gendersemleges terhes emoji,
  • és a bajszos terhes férfi emoji.

-vette észre a Telex. Mindkettő több bőrszínben is elérhető lesz majd, amikor várhatóan jövőre bekerülnek például a Facebook és a Google palettáiba.

Így néznek ki…

varosikurir 1631705155 temp mambnc 20210915 720 0 90 cr

 

Forrás: (The Verge)

A  leggyakoribb érzelmeink és az emojik

Az egy dolog, hogy mik a leggyakrabban használt emojik, de egyesek úgy gondolták (joggal), hogy érdemes megnézni azt is, ezek milyen érzelmeket közvetítenek. A Brandwatch 2 éven át elemezte világszerte az emojihasználati szokásokat és nem meglepő módon az örömöt kifejező emojik a legnépszerűbbek, 31%-kal, ami viszont ezután következik, nem túl biztató: az ezüst- és bronzérmes dobogón az undor és a szomorúság végzett (21 és 16%), negyedik helyen pedig a félelem (15%). 😲 Azért nem ennyire sötét a világ!

Mióta is?

Shigetaka Kurita készítette az első emojit Japánban, 1999-ben, azonban nem terjedtek el egészen 2012-ig. 2008-ban már elérhető volt az első emoji keyboard iPhone-on, de csak Japánban, a szigetországon kívüli felhasználóknak külön app kellett a használatához, viszont hamar nagy népszerűségre tettek szert ezek az appok is. Az általános őrület hatására 2013-ban már hozzá is adták az emoji szót az Oxford szótárhoz. (Connekted Life)

Úgy látszik Orbán Viktor már megint ráérzett egy fehérfoltra, amit érdemes kitölteni, az persze más kérdés, hogy ameddig ők komolyan veszik a “küldetésüket” addig a virtuális világ sokszor, mint most is, szamárfület mutat még saját magának is.

Kapcsolódó

 

Új emojik a láthatáron! - Kíváncsian várjuk a kormány-óriásplakátokat!
illusztráció: V.K.
Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.