Nem is értem mi történt, pedig szinte hallom a kórust. Na, ki áll a tömeges migráció hátterében? Na ki?… És lehet kérem ámulni: nem, ezúttal nem ő! A kormányoldali portál most nem Soros Györgyöt találta háttérhatalomnak. Igaz, más személyt sem nevezett meg.
[mnky_ads id=”80″]

Arctalan gyilkos áll a tömeges migráció hátterében.

Ezzel címmel tettek közzé terjedelmes és kellően részletes beszámolót a bonni klímacsúcs után a migráció (Nem ám menekülthullám! Még véletlenül sem az!) igazi felelőseiről.

„Az éghajlatváltozás hatásai miatt kialakuló tartós aszály, a vízhiány, valamint az árvizek, egyre több társadalmi konfliktust generálnak. A globális klímaváltozás, ez a súlyosan fenyegető veszély áll egyik okként a napjainkban kibontakozó migrációs válság hátterében is”.

Sőt! Idézik még Rob van Riet éghajlat szakértő, a Világ Jövője Tanácsának (World Future Council) tagja szavait is:

„Az éghajlatváltozás kétségtelenül tovább növeli a meglévő feszültségeket és kidomborítja az olyan már létező veszélyes rizikófaktorokat, mint például az erőforráshiány, a szegénység, az éhínség, a terrorizmus vagy a szélsőséges ideológiák”.

El is képednék kellően az origo.hu-nak ezen a kampányidegen fordulatán, ha a cikkben esne legalább egyetlen szó arról is, hogy bocs, nem ér a nevünk, eddig más irányvonalat követtünk, de felettünk álló ok miatt megváltozott a kurzus.

És a jelek szerint a kormánypárti szócső efféle beismerése még jó ideig várat magára. Egyelőre a teljes igazságot keresőknek be kell érniük avval, hogy a globális klímaváltozás az „egyik ok”…

A diktatúrák természetét és a háborús konfliktusok miatti menekülthullámok kialakulásában játszott szerepüket a portál egyelőre – ki tudja, miért, tán mert a kampány még tart – nem taglalja.

Zsugás kifejezéssel élve: Soros és pénze az ablakban…

Szegény civilek meg csak néznek bambán. És aggódnak. Találgathatják: akkor most majd újraprogramozzák a Fidesz ellenség-barát felismerő rendszerét? Vagy továbbra is érvényes az, amivel Szita Károly szítja a parazsat, hogy ugyanis

„a Soros György által feljajánlott több százezer dollárból létrehozandó hazai civil szervezetek valójában bevándorlásszervező irodák”…

[mnky_ads id=”3808″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét