Friss hír! Bezárnak az óvodák, bölcsődék, fürdők és az Állatkert

Karácsony Gergely főpolgármester a budapesti operatív törzs ülése után bejelentette: bezárnak a fővárosi bölcsődék, óvodák és gyógyfürdők, továbbá az állatkert is. 

Budapest tanult a korábbi esetekből….

Arra kérünk minden budapesti polgárt, hogy az egész város működjön együtt azért, hogy a városunkat a lehető legnagyobb mértékben megóvjuk a járványveszélytől. A lehető legrosszabbra kell készülnünk, hogy elkerüljük a lehető legrosszabbat

– kezdte Karácsony Gergely a budapesti operatív törzs ülése utáni tájékoztatóját. A főpolgármester szerint a magyar fővárosnak van lehetősége tanulni a korábbi esetekből, az pedig világos, hogy a jó gyakorlat a város leállítása, amennyire ez lehetséges. Azt javasolta mindenkinek, hogy maradjon otthon, ha teheti.

A politikus elmondta, hogy az állami szervekkel továbbra sem elég jó a kommunikáció,

ugyanakkor a fővárosi polgármesterek közös munkája gördülékeny. Karácsony szerint az egyedüli helyes döntést hozta a kormány akkor, amikor az iskolákat bezárta. Üdvözölte, hogy a kormány elkészíti a jogszabályt, amely szerint az óvodákat és a bölcsődéket bezárhatják az önkormányzatok.

Kijelentette, amint ez megjelenik, meghozzák az intézkedést:

hétfőtől bezárnak a budapesti bölcsődék és óvodák.

Minden kerületben ügyeleti rendszert működtetnek, hogy ne maradjanak segítség nélkül azok a szülők, akik nem tudják megoldani gyermekük felügyeletét a zár miatt. A támogatások között említette azt is, hogy a rászorulóknak igyekeznek étkeztetést biztosítani.

Karácsony Gergely bejelentette:

bezárják a budapesti gyógyfürdőket, valamint az állatkertet.

Hétfőtől nem lehet a buszokon, a trolikon az első ajtón felszállni, mert így akarják védeni a tömegközlekedést működtető sofőrök. A közbringa-rendszer használatát akarják elősegíteni a kerékpáros közlekedést, így szimbolikus 100 forintért lehet ezt használni.

Előrevetítette, hogy a mostani intézkedéseknek súlyos gazdasági és pénzügyi következményei lesznek, éppen ezért máris elkezdenek készülni a válság utáni időszakra.

Végül arra utalva, hogy a fertőzések alacsony száma a válság enyhítésének kulcsa, mivel az egészségügyi ellátórendszerre akkor nem egyszerre szakad rá kezelhetetlen teher, azt mondta:

Nagyon fontos, hogy időt nyerjünk.

https://www.facebook.com/karacsonygergely/videos/951810938590113/

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük