Függesszék fel az oktatást, hozzák előre a tavaszi szünetet! – Nem a média a hibás!

Nincs ok késlekedésre és még kevésbé van ok töketlenkedésre. Az ún. “operatív törzs” éppen csak hatásos intézkedések meghozatalára nem képes az ország lakosságának érdekében.

A kézből kicsavart mikrofon esete

A koronavírus hazai megjelenése után a szakemberek egymásnak ellentmondó nyilatkozatokkal és tettekkel bizonytalanítják el a lakosságot, miközben képesek arról beszélni, hogy a média a hibás. Ismerős ez a logika.

A keddi tájékoztatón még arra is képesek voltak, hogy a kérdező riporternő kezéből kicsavarják a mikrofont. Persze, ami kérdezett arra nem érkezett válasz.

A koronavírus-járvány (Covid-19 fertőzés) kitörése miatt előbb Romániában, majd Lengyelországban is felfüggesztették az iskolai oktatást.

“Rendkívüli veszélyhelyzet”

Nálunk addig tartott a kormányzat kompetenciája, hogy felkérték az iskolákat ne tartsák meg a március 15-i ünnepségeket…

Bár az idei tavaszi szünet (április 9-14.) a Húsvéthoz kapcsolódóan nagyon rövid, ám annak azonnali előrehozása elkerülhetetlennek látszik.

A “rendkívüli veszélyhelyzet” kihirdetésére kormánynak azonnal döntést kellene hoznia és fel kellene függeszteni nem csak a közoktatást, de ahogyan a lengyelek teszik a felsőoktatást is.

Magyarországon a járvány a következő hetekben szabadulhat el igazán és annak ellenére, hogy a súlyosabb betegség kialakulása éppen a fiatalokat kerüli el, mégis ők vannak nagy tömegben egy helyen, és egy-egy fertőzött potenciálisan sok-sok családnak “vihetné házhoz” a koronavírust.

Józan ésszel március 16-tól 31-ig azonnal fel kellene függeszteni a teljes oktatást.

Egy hozzászólás itt: “Függesszék fel az oktatást, hozzák előre a tavaszi szünetet! – Nem a média a hibás!

  • 2020.03.11 - 21:23
    Közvetlen hivatkozás

    Nálunk minden intezkedest eltoljak kesobb intézkednek mint más orszagokban. Nem kell megvárni a nagyobb bajt. Igy sincsenek felkészülve nincs védő eszkoz még az orvosoknak sem adott..

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük