Göd után melyik város a soros? Budapest?

A kormány április végén, a veszélyhelyzetre hivatkozva, gyakorlatilag aláírta Göd halálos ítéletét, amikor az ellenzéki településtől kisajátította a Samsung – gyár területét, majd az ezzel járó adózási jogokkal együtt, a fideszes többségű Pest Megyei Önkormányzatnak adta.

Orbánék ezt követően arról döntöttek, hogy 7.1 milliárd forinttal támogatják a beruházást.

Tudjuk, azt hirdetik, hogy megvédik a munkahelyeket

A héten kiderült, hogy többszáz dél-koreai munkavállaló érkezett külön engedéllyel hazánkba. Magyar Levente államtitkár azt nyilatkozta, hogy “csak” 250 vendégmunkásról van szó, akik mindannyian átmentek a koronavírus teszten, és senki nem fertőzött közülük. Ezekről a vendégmunkásokról azt lehetett még megtudni, hogy ők a komáromi ipari parkban fognak dolgozni.

Azonban pillanatok alatt kiderült, hogy az államtitkár finoman szólva sem mondott igazat

Az InterContinental Budapestben, a főváros egyik legfrekventáltabb helyén lévő szállodában ugyanis

300 dél-koreai kapott szállást, akik állítólag a Samsung dolgozói, és közülük minimum négyen koronavírussal fertőzöttek.

Nagyon nem stimmelnek tehát az államtitkár által közölt számok,

és az sem, hogy nincs a vendégmunkások között fertőzött. Gyalázatos és felháborító, hogy amíg rengeteg magyar állampolgár vesztette el az állását a járvány miatt, addig a kormány arra sem ad hiteles és pontos választ, hogy mindeközben hány külföldi munkavállalónak adott külön engedélyt arra, hogy hazánkban dolgozhasson. Szégyenteljes, hogy a közvélemény előtt azzal magyarázkodtak, hogy mindegyik vendégmunkás tesztje negatív, miközben ez nem felel meg a tényeknek. Hogyan mer a kormány szembenézni a budapestiekkel azok után, hogy ilyen veszélynek tette ki őket?

Vagy Göd után Budapest sírját ássák?

Forrás

figyu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest