Kerítésen innen

Gondolkodjatok már, emberek! – Addig nincs baj, amíg nincs baj, de ha van….?

Gondolkodjatok már, emberek! - Addig nincs baj, amíg nincs baj, de ha van....?

Az átgondolatlan, ad hoc kormányintézkedések mindennapi részévé váltak 2022 Magyarországának, így a mi életünknek is. A regnáló rendületlenül méri, hogy “kerítésen belül” mi nem üti ki teljesen a biztosítékot az embereknél és ennek tudatában hoz törvényeket. Mi pedig -akik a főnökei vagyunk a közszolgáknak- kapkodjuk a fejünket, vagy rezignáltan tesszük tovább a dolgunknak hitt valamit és közben széthullik minden, ami számít.

Nem csak a másik ember, de saját magunk sem érdekel minket…..

A minap számoltunk be arról, hogy a nagy látvány-spórolás közepette a belügyekért felelős felelősök valamelyike utasította a rend őreit, hogy meg kell húzzák a nadrágszíjat, Kaptak hozzá itinert is, aminek a nem-betartása súlyos irgum-burgumot von maga után. (A részleteket az alábbi cikkben olvashatják)

“Gondolkodjatok már, emberek!”

“Elhűlve olvasom a kommenteket, akik örülnek annak, hogy a hivatásosok hidegben fognak dolgozni, mert hát „kaptak fizetésemelést és örüljenek neki”, illetve „megérdemlik, mert csak kilakoltatni tudnak” stb. – kezdődik a Zsaruellátó facebook oldalának bejegyzése, amiben a fent taglalt problémára hívták fel az érintettek a figyelmet.

“Még mindig nem értik, hogy a rendőr nem lakoltat ki senkit, az egy végrehajtási eljárás eredménye. A traffipax azt szolgálja, hogy kevesebb legyen a gyorshajtó, a közúti ellenőrzés pedig, hogy kiszűrjük az ittas sofőröket pl.

Emberek, azt kellene észre venni végre, hogy a hivatásosok nem ellenetek vannak, hanem értetek. Mi nem azt nézzük, hogy te kire szavaztál, hanem hogy hogyan tudunk segíteni rajtad, esetleg megmenthetjük-e az életedet.

Akkor is ilyen megmondók lesztek, amikor üresek lesznek a kapitányságok, mert mindenki leszerel, aki marad az meg táppénzen lesz, mert megfázott? Ha ég a házad és nem tud kimenni senki, mert nem maradt ember, akkor is ennyire boldogan élteted az intézkedéseket és rohadjunk mi meg mind egy szálig?

Ülünk a sötétben és hidegben, miközben az a dolgunk, a munkánk, a hivatásunk, az életünk, hogy rajtad segítsünk. És szerinted ezt mi megérdemeljük….

Köszönjük szépen, ülünk otthon táppénzen a megemelt fizetésünkkel együtt, de ezzel nem lesz jobb a közbiztonság, sem a te életed.

Nem ott kellene spórolni, ahol a legnagyobb szükség van az emberekre. Megint nem történt hatástanulmány, felmérés, csak csavarozzák ki a villanykörtéket és szedik be az elektromos eszközöket, mert ezt most kitalálták, ez most megoldja majd a problémákat, emiatt ki lehet osztani jó sok fegyelmit, hátha tényleg leszerel mindenki. Az szintén biztosan nagyon támogatja majd a közjót, hogy lemerült eszközökkel, kávé nélkül, étlen-szomjan dolgozunk, hiszen itt 0-24 van munka, és mi nem ugorhatunk be csak úgy kaját venni vagy kávézgatni akárhová, ez nem így megy, sosem tudni, mikor ér véget a szolgálat.

Rengeteg ember tapsikolt, amikor elvették a korkedvezményt,

én meg azt látom, hogy megfáradt, kimerült emberek próbálnak túlélni egy rendszerben, amire rámegy az egészségük, családjuk, mindenük. Bárcsak látnátok, amit mi látunk minden nap, éreznétek azt a sok sz@rt, tragédiát és fájdalmat, aminek minden egyes nap a részesei vagyunk… Persze, tudjuk, le kell szerelni, nem kell sírni- ismerjük a közhelyeket. De mi feltettük az életünket erre, hogy másokon segítsünk. Ehhez értünk, és igenis a legnagyobb szükség van ránk, főleg ezekben az időkben. Nem kellene ezt egy kicsit is megbecsülni inkább?”

Kövesse cikkeinket a Google Hírek-en!

A hozzászólásokból….

Mint oly sokszor, ehhez a bejegyzéshez is megérkeztek a troll-kommentelők, úgyhogy a 300. hozzászólás környékén az oldal kezelője kiírta:

“A hozzászólási lehetőséget kikapcsoltuk, mert megérkeztek szép számmal a trollok…”

“Hagyjuk már ezt az “álljatok a nép oldalára” dolgot! 2/3-os többséggel megválasztott hatalom van. Ne a rendőrökkel akarjatok egy rendszert megdönteni, van erre demokratikus lehetőség a választásokon.”

“Még egyszer le írom, pedig már le írtam párszor. Amíg rendőr van, biztonság van, ha nem lesznek, akkor majd lesz baj. Köszönjük ,hogy vagytok, minden tiszteletem nektek, a mentősöknek, tűzoltóknak… Azt a sok rosszat elviselni épp ésszel… Na ezt nem értik a fejesek, és a fotel rambók… Köszönet”

“Egyetértek a cikkel és mint volt BM pszichológus- ismerve belűről is az életeteket, tudom, hogy igazatok van. Sajnos ha egy társadalomban a feszültség fokozódik, akkor az emberek feszültebbé, agresszívabbá válnak és -részint a média hatására is ,hiszen mintát ad, céltáblára irányít, stb.- egymásban keresve a hibát, bűnbakot keresnek, s ilyenkor kitüntetett helyre kerül a a rendőr…A munkátokat tisztelettel köszönöm!”

“Nem gyújthatunk ott világosságot ahol ragaszkodnak a sötétséghez.”

“…igen, az a baj, hogy lassan mindenki utál mindenkit és ráadásul mindenki sokkal jobban ért a más munkájához, mint akár a sajátjához. Valami rossz szellem elszabadult. Én kívülálló vagyok, de kérlek benneteket, görgessetek tovább és ne vegyétek a szívetekre. Ilyen a közhangulat, valahogy megkönnyebbülést okoz sokaknak, ha mást bántanak. Nem nektek szól, hanem a saját szomorú életüknek, még ha ők nem is így érzik.”

“Ugyanezt csinálják a tanárokkal, és, megjegyzem, az újságírókkal is, magam is tapasztalom. Sajnos nem új, hogy Magyarországon nincs szolidaritás. Mindenki azt lesi, mikor kívánhatja, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene is. Ezért nem kap senki megbecsülést – fontos észrevétel – amitől aztán lelki beteg a társadalom, plusz nem tudunk a közszféra dolgozóinak sem méltó bért és munkafeltételeket kiharcolni. Ahhoz mindannyian kellenénk. Én így látom.”

“Ez a 150.000. ilyen írás. Semmire sem mész vele, soha nem fogják megérteni azok, akiknek szólna. Mert a fotelből a legegyszerűbb agyatlan és bunkó megjegyzéseket írni anélkül hogy személyes tapasztalata lenne. Igen. Bicskanyitogató nagyon sok hozzászólás, de engedd el, akik ilyeneket tesznek általában üres és sekélyes az életük, ettől lesznek boldogok. Mert a “hatolmmmal” bíró embert csak irigylik, de fogalmuk sincs arról hogy ez a “hatalom” mennyire korlátozott. Éppen annyira mint ezen emberek gondolkodásmódja…”

“Csak úgy megjegyzem a tapsikolóknak, hogy aki bejön bàrmilyen ügyet intézni a céghez, ez lehet feljelentő, tanú, szabs ügy az is 18 fokban fog ülni mint ügyfél és nem 10 perc az ügyintézés.”

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

FRISS!

About Author