Két napig Balatonalmádiban ülésezik a Fidesz és a KDNP frakciója

Balatonalmádiban tartja a Fidesz és a KDNP a kétnapos frakciószövetségi ülését – közölte a Magyar Nemzet megkeresésére Kocsis Máté.

A tanácskozás Orbán Viktor miniszterelnök politikai tájékoztatójával indul

A Fidesz frakcióvezetője már korábban a Facebook-oldalán közölte, hogy a kormánypártok kihelyezett frakcióülésére szeptember 21–22-én kerül sor.

Kocsis Máté elmondta, hogy a tanácskozás a hagyományoknak megfelelően  Orbán Viktor politikai tájékoztatójával indul, a frakcióülés központi témája pedig a brüsszeli szankciók és az azok által kiváltott drasztikus energiaárak lesznek.

“2022 júniusa – az olajszállítási szankciók elfogadása – óta a földgáz ára egy hónap alatt megkétszereződött, majd újabb egy hónap alatt megháromszorozódott. Azt ígérték, hogy a szankciók véget vetnek a háborúnak, nem ez történt. Európa szegényebb lett, Oroszország pedig gazdagabb “

– emlékeztetett.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kocsis Máté elmondta, hogy napirenden szerepelnek azok a törvényjavaslatok is, amelyek a helyreállítási alappal és a kohéziós forrásokkal kapcsolatos tárgyalások gyors lezárásához szükségesek.

“A kormánypárti frakciók a fenti témában meghallgatják mások mellett Varga Judit igazságügyi miniszter, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Palkovics László technológiai és ipari miniszter helyzetértékelését”

– tudatta a frakcióvezető.

Friss híreink

Kínyó Norbert

hegesztő