Gulyás miniszter ismét szabadon kezelte a valóságot csak, hogy beleszállhasson Karácsony Gergelybe

A mai kormányinfó sajnos jellemző pillanata volt, amikor egy meglehetősen alákérdező típusú kérdésre, ami azt tudakolta, mi a véleménye a főpolgármester legújabb forgalomszervezési elképzeléséről, Gulyás Gergelynek még az igazságnál is fontosabb volt, hogy jó pártkatona módjára ismét beleürítsen egy tárat Karácsony Gergelybe.

Pedig milyen egyszerű lenne!

“A fővárosi városvezetés forgalomcsökkentési javaslatának célja a forgalomcsillapított zónák növelésé és az, hogy hosszabb távon “nullára” csökkenjen a halálos balesetek száma Budapesten”

-mondta a témában a főpolgármester, ahogy arról is beszélt, hogy az esetleges bevezetést, hosszas előkészítés és tárgyalássorozat előzte meg, nem csak szakemberekkel, de a budapestiekkel is, ami szerinte legalább októberig eltart majd, és az esetleges bevezetésre is csak 2021-ben kerülhet sor, ha egyáltalán…..

Célok:

  • a közúti közlekedés biztonságosabbá tétele – a halálos kimenetelű és súlyos sérülést okozó balesetek csökkentése; hosszútávon 0-ra csökkentése
  • a közlekedésből fakadó légszennyezés mértékének csökkentése;
  • a város élhetőségének, a közterületek életminőségének növelése;
  • a fenntartható közlekedési formák, a gyaloglás, kerékpározás és közösségi közlekedés segítése.

Gulyás Gergely mindezt így kommentálta:

Jó lenne, -hangsúlyozta a miniszter- ha a polgármester úr maga is betartaná amit kampányában az egyeztetésekről mondott. Gulyás szerint a javaslat feleslegesen elkapkodott, egy nap alatt (!) beadott, rossz tervezet, amit a főpolgármester elkapkodva készül bevezetni. A miniszter azt is kérte, hogy

hiába nem üzemelhet a közgyűlés, Karácsony Gergely egyeztessen a fővárosi frakciók vezetőivel is.

Nos, ezzel a kéréssel is nyitott kapukat dönget a miniszter, aki valami érthetetlen módon rezzenéstelen arccal adott számot -legyünk jóindulatúak- tökéletes tájékozatlanságáról, hiszen a főpolgármester szinte az első nyilatkozatai egyikében bejelentette, hogy ez lesz az első dolga.

A kormányinfó rávilágított:

Gulyás Gergely végre megfogadhatná főnöke még dakota szakértő korában, 1999. szeptember, 7-én mondott bölcsességét: „Ha döglött lovon ülsz, szállj le róla!”

figyu

Pálmai Tamás

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük