A gumicsizma-jel az oviban nem helyrajzi kérdés

Az egyik kormány-eltartott napilap keddi számában megpróbált új árkot mélyíteni. A nóvum a főváros kontra vidék ellentétet lett volna hivatott továbbásni. Mindegy miért utáljuk egymást, csak ne az igazi problémával foglalkozzon a Magyar.

A bunkóság nem irányítószámfüggő

Az újságíró magából kikelve írta, hogy

Azért mindennek van határa! (…) Ez már nem csupán girhes belvárosi értelmiségi pökhendiség, kóros felsőbbségrendűségi tudattal terhelve, ez bizony aljas gazemberség.

A dolog, ami így kihozta a sodrából a minden bizonnyal jó(köz)pénzért cikkezőt, hogy egy olvasó képet küldött a szerkesztőségbe, amin az alábbi felirat olvasható egy táska előlapján:

Nem látszol vidékinek, tök normális vagy.

Ettől a vitatható mondattól kapott muníciót ahhoz, hogy kiélezze az újnak nem nevezhető, általában gerjesztett árkot a Pesten és a vidéken élők között. Természetesen a pestieket azonnal a “balliberális kávéházi értelmiséggel” azonosította és fröcsögött rájuk a maga “polgári oldaláról”, miközben kikérte a következő feketéjét.

A vidék Magyarországának semmibevétele, lebunkózása nem új keletű. Az ellenzéki liberális nyikhajok többször belerúgtak már ebbe a társadalmi rétegbe.

Irodalmi műveltségét fitogtatandó példálózott többek között Esterházyval:

(…) A csokorba kötött magyart szétbontjuk, és éles késsel ferdén visszavágjuk. Kivétel a fásszárúak, mert azokat törjük vagy kalapáccsal zúzzuk. (…)

Mindez azért, mert valaki, valahol ( lehet, hogy nem is a romlott fővárosban, ahol maga a szerző is él ) szitázott egy táskára valamit. A fenti idézetből kiindulva mocskolódott a konzervatív értelmiség vélt magaslatából tovább:

Valószínű, hogy ezek az ideológiai „szemináriumok” vezettek el oda, hogy 2018-ban a Katona József Színház aulájában (Hol máshol?) ezt a táskát sikerült lencsevégre kapni

A Fidesz vidék felé nyitása jegyében és a bevésés érdekében még egyszer:

Ez már nem csupán girhes belvárosi értelmiségi pökhendiség, kóros felsőbbségrendűségi tudattal terhelve, ez bizony aljas gazemberség.

Itt lett vége a cikknek. Sajnos nem részletezték tovább azt a temérdek “aljas gazemberséget”, amit azok a felszármazottak követnek el folyamatosan mindannyiunk ellen, akik ma döntenek Magyarország jelenlegi és jövőbeli sorsáról.

Ne legyen félreértés, Orbánnal és különítményével nem az a baj, hogy a Budapesten töltött 30 év ellenére ma is “rácsodálkoznak a 4-6-os villamosra”, hanem az, ahogy és amit csinálnak. A gumicsizma-jel a tornazsákjukon még merő véletlen volt, a bűneikért már ők a felelősek.

A bunkó emberek miatt le kellett zárni az állatkertben az Emberszabású házat

Esterházy Péter: Meg vagyunk választva kétharmaddal, akinek nem tetszik, nyalja ki a seggünk

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük