Nagy nap a mai! Kiderül, hogy mekkora az Orbán-vagyon!

Szerda éjfélkor feltöltik a parlament honlapjára a 2017-es évre vonatkozó képviselői vagyonnyilatkozatok. Nyilvánosan olvashatók lesznek a kormánytagok bevallásai a Kormány.hu-n. A “soha nem hazudók” minden bizonnyal gondosan kitöltött íveiből megtudhatjuk, hogy …. mit is?

A papír mindent eltűr…

Az eddigi gyakorlat azt mutatja, hogy nem jó üzlet képviselőnek lenni. Tele hitellel, amit nem is mindig a bankok folyósítanak, inkább a jó barátok, vagy a család dob össze szegény hátrányos helyzetű honatyáinknak. Jogosan vetődik fel a kérdés, miért kepesztenek akkor annyira a hatalomért? Ja, persze, hogy nekünk Magyaroknak mindenünk meglegyen!

A tapasztalatok alapján nincs jelentősége, következménye annak, ha valami gyanús dolgot vesz észre az ellenzék vagy a sajtó, esetleg kiderül, hogy kifelejtett valamit egy adott képviselő a bevallásból. Nyugodtan lehet javítgatni, pontosítani, amíg olyan nem lesz, ami a makulátlanság látszatát kelti.

A mentelmi bizottság ellenőriz?

A mentelmi bizottság dolga lenne elvileg, hogy utánajárjon a papírfecni valóságtartalmának, de nem, ők simán elfogadnak minden adatot. És feltehető, hogy így is van, hiszen a szabályokhoz alkalmazkodva tele van a tárház kiskapukkal. Emlékezzünk csak a temérdek családtagra, barátra, rokonra, akik ilyenkor készséggel adják nevüket a suttyomban szerzett javak tulajdonlásához.

Körmünket rágva várjuk, hogy javult-e legalább egy kicsit az ország első számú közszolgájának pénzügyi helyzete, akire immár kétszeres nagypapaként igencsak ráférne egy kis megtakarítás. https://infogram.com/orban-vagyon-1hmr6gke887o2nl.

Az Index szedte össze, hogy miért jó mégis a “vagyonnyilatkozgatás” nekünk, egyszerű állampolgároknak:

Azért ne felejtsük el, hogy nem teljesen haszontalanok a vagyonnyilatkozatok, hiszen ha nem léteznének, akkor nem derült volna ki, hogy

  • Pintér Sándornak például van egy Wartburgja, mellesleg egymilliárdot vállalkozott össze;
  • Kubatov Gábor cédéket és régi Opel Kadetteket gyűjt;
  • Rétvári Bence elvált;
  • Lázár Jánosé gróf Széchenyi Zsigmond karosszéke;
  • Nyitrai Zsoltnak olyan kincsei vannak, mint Bethlen István, Andrássy Gyula és Széll Kálmán levelei, illetve Rejtő Jenő műveinek első kiadása;
  • Fazekas Sándornak 7000 könyve van;
  • egy fideszes képviselő nyert a lottón;
  • Hadházy Ákos (LMP) 2015-ben vett egy Trabantot;
  • Gyurcsány pedig egyik évben egymilliárdos osztalékot kapott.
 Éjféltől a teljes lista közismert lesz, amiből portálunk is mazsolázik majd!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük