Orbán, a „levelező diktátor”

Régen a császárok, királyok és pápák kaptak sokszor dicstelen gúnynevet, míg az elmúlt 120 évben a diktátorok „büszkélkedhetnek” nem éppen hízelgő ragadványnevekkel.

Hóditó, Szép és Földnélküli vagy éppen Rőtszakállú csak az ismertebb elnevezések, de akadt olyan császár (V. Konstantin), akit trágyanévvel (Kopronümosz) illettek.

IX. Alfonz Galícia és León királya az „El Baboso” vagyis a „Nyálas” (Nyáladzó) melléknevet kapta. XI. Lajos francia uralkodó volt a „pókkirály”.

Mindenki tudja, hogy Mussolini volt a „Duce”,

míg Hitler a „Führer”, bár ezek nem igazi gúnynevek. Az etióp tömeggyilkos Mengistu Haile Mariam császárrá koronáztatta magát Selassie néven, míg Idi Amin Dada csak Uganda Meghódítójának nevezte magát.

Nicolae Caucescut Conducatorként ismerjük, míg Robert Mugabe feleségét úgy emlegetik, mint „Gucci Grace”.

Orbán Viktor is megkapta már a magáét a humorista Bödőcs Tibortól, mint „tikkelő bonsai Cézár”, „póni de Gaulle”, „plüss Pinochet”, „karton Castro”, „lego Duce”, „Barbie Hitler”.

De nincs igaza Bödőcsnek.

Orbán, mint „levelező” diktátor fog bevonulni a történelembe. Ő az, aki bár szarik a nép a véleményére, de kényszeresen állandóan leveleket ír az övéihez. Hol „választ” is vár, mint a nemzeti konzultációs levelek alkalmával, máskor határon túlra vagy csak hazai felhasználásra a legelképesztőbb irományokat fogalmazza meg.

2016 év végén és tavaly is szívhez szóló levelet írt az összes nyugdíjasnak a tízezer forintnyi Erzsébet utalványhoz mellékelve. Sőt, tavaly még ahhoz is volt képe, hogy levélben pénzt kolduljon a hívektől.

Az udvarban, akarom mondani a Kormányzati Tájékoztatási Központban pénzt, paripát, fegyvert nem kímélve dolgoznak azon, hogy mindenki tájékoztatva legyen.

Nem elég a 80 milliárd adóforintból fenntartott nyolc-tizenkét rádió- és tévécsatornán napi 24 órában fenntartott fideszes agymosás, nem elég a Mészáros médiabirodalom tucatnyi megyei újsággal és a fényes Echo tévével. Nem elég. a tucatnyi internetes portál, blogsztár és pesti srácok.

A kormány a következő hetekben minden magyar háztartásba eljuttatja Orbán Viktor miniszterelnök levelét, aki többek között arról tájékoztatja az állampolgárokat, hogy a kormány – a múlt év végi nemzeti konzultáció egyhangú eredményének érvényt szerezve – határozott a Stop Soros törvényjavaslatról.

A javaslat célja annak megakadályozása, hogy Magyarország bevándorlóország legyen.

Végül Donald Trump legjobb európai tanítványa eljut a végső konklúzióhoz, a demagógia „non plus ultrájához”:

„Nekünk Magyarország az első”

Bravó! Tapsoljuk meg!

Már megint levelet kapunk Orbántól

Orbán, a pénzmosodás

2 thoughts on “Orbán, a „levelező diktátor”

  • azért keii az mszp lmp jobbik valasztasi es utana kormányzasi szovetseg hogy geci huzzon es ne csak betelepites ne legyen hanem a gazdasag is egybe legyen tovabbi kirablas nélkul az alsó 60% erdekeinek maximalis fegyelembevetelével hazai munkahelyek tervezesek termékbe öntesek mentén.nem is a beremeles a legnagyobb falat hanem az adoatalakitas személyreszabottra a cegeknek 0-90% kozotti tartomanyban adoilag.a lakossag meg egyforman fizet 5 ezret havonta fejenként az alapjovedelem bevezetesevel ez tökéletes 21 éves kortol ha nincs munkaja akkor.itt jatszhat a kozmunka nyet a csaladi potlék nyettel mert a ravalot ugyis kerulovel a munkadok zsebebol szedjuk ki mint minden kopejkát.tehat nem kell megjarati a pénzt hanem munkaberben odaadni..100% tb mellett.a tobbi mar reszletkerdes hogy mennyi

  • egyseges magyarorszag kell a duvadak kihagyasaval.az ide oda szaguldozo kis bikák nem osztanak szoroznak.majd megszokják a karámot es lecsillapodnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük