Ez a választási kampány alighanem  a kormány és ellenzéke meg nem valósult vitáinak kampányaként kerül megemlítésre a magyar választások közel sem aranykönyvében. Legutóbb Gy. Németh Erzsébet, a DK újbudai jelöltje hívta vitára ellenfelét, a fideszes honvédelmi minisztert, Simicskó Istvánt.
[mnky_ads id=”10551″]

A  képviselő asszony ezt mondta a Városi Kurírnak:

Gy.Németh

  • Én mindent megtettem a vita érdekében, a miniszter valamennyi megtalálható e-mail címére elküldtem a levelem, de ahogy a napok telnek, egyre inkább az az érzésem, hogy választ sem kapok.
  • Itt a remek alkalom, mit kérdezne Simicskó miniszter úrtól legelőször?
  • Azt, hogy szerinte sikeres volt-e a nyolc éves Fidesz-kormányzás.
  • Engedje meg, hogy kapásból megadjam a  miniszter válaszát. Igen, nagyon sikeres volt az eltelt nyolc év.
  • Szerintem pedig nem.
  • Most akkor ott tartunk, hogy egy állítás, egy tagadás, ezt nevezik a sakkban patthelyzetnek.
  • Ha már így alakult, állításom igazolására elmondom néhány fontos érvemet, persze csak a teljesség igénye nélkül: hol van a 2014-ben beígért, gazdagréti tanuszoda, aminek – a napokban derült ki – még az alapkövét is ellopták,  mi lesz  a Gyurcsány-kormány alatt felújított Szent Imre kórházzal, amit alig 20 milliárd forintból csili-vili, szakmailag és technikailag is kiváló szuper-kórházzá lehetne fejleszteni, hiszen minden adottsággal rendelkezik, szemben a semmi közepére a kormány által 140-150 milliárdért megálmodott intézménnyel, amelynek még a környéke sem érhető el tömegközlekedéssel. Hová lesz az a 100-120 milliárd fölöslegesen kidobott forint, kinek a zsebébe – ha egyáltalán megvalósul a beruházás – és nem jut-e ez is  a fideszes kampány-ígéretek sorsára, ahogy elfoszlik a semmibe. De ugyanígy mondhatnám azt is, hogy szinte az egész kerületet P+R parkolóvá változtatták, mert nem voltak hajlandóak a 4-es metró tervezett meghosszabbítására a virágpiacig. Láthatja, lenne min vitatkozni, de ahhoz a túloldalon releváns érvek kellenének és úgy látom, ebben hiányt szenvednek.

[mnky_ads id=”10552″]

A levél:

dr. Simicskó István úr
országgyűlési képviselő,
honvédelmi miniszter
részére

Tisztelt Képviselő Úr!

Nyilvános vitára hívom Önt, Újbuda jelenlegi országgyűlési képviselőjét,
– mert a nyilvánosság előtt zajló vita a demokratikus jogállamokban a polgárok tájékoztatására, döntéseik segítésére szolgáló fontos aktus;
– mert az újbudaiaknak joguk van tudni, hogy mit és hogyan tett értük, hogyan képviselte érdekeiket, számtalanszor felvetett gondjaikat az országgyűlésben, mit tett az oktatás és az egészségügy fejlesztéséért, a gyermekéhezés megszüntetéséért, a nyugdíjasokért, a közlekedés javításáért;
– 2014-ben is elfogadhatatlan volt, de 2018-ban végképp szánalmas a fideszes „Folytatjuk!” jelszó. Vitassuk meg, mit ígér Ön és mit kívánok tenni én, a Demokratikus Koalíció képviselőjelöltjeként Újbudáért a következő parlamenti ciklusban!

Képviselő Úr!

Ön a kerületi Újbuda újságban – közpénzen fenntartott saját hírlevelében – szánalmas módon óvodások paravánja mögé bújva hirdeti nagyszerűségét. Remélem, bátorsága, a harcművészetekben szerzett jártassága elegendő ahhoz is, hogy kiáll velem, az ellenzék esélyes jelöltjével egy nyilvános vitára! Ne felejtse el: a „minister” latin szó, szolgát jelent, mégpedig nem az uralkodó, hanem a nép szolgáját! A lámpaoszlopok magasáról lenézve könnyű azt üzenni, hogy „Nekünk Magyarország az első!” Ha valóban az, akkor szálljon le a földre és fogadja el a képviselőjelölti vitát!
Jelölje meg a helyszínt és az időpontot, én készen állok egy, a feleknek azonos feltételeket biztosító vitára. A Budapesten elsőként létesült kerületi kábel televízió, az Újbuda TV – közszolgálati kötelezettségénél fogva – biztosan szívesen közvetít egy ilyen nyilvános fórumot!

Várom válaszát!

Budapest, 2018. március 8.
Üdvözlettel:
Gy. Németh Erzsébet
Újbuda országgyűlési képviselőjelöltje
Demokratikus Koalíció

[mnky_ads id=”10553″]

Kapcsolódó

Fideszes képviselőt ajándékba! – ez a kampány-módi

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét