Hosszú Covidos gyerekeknek nyit ambulanciát a Semmelweis Egyetem! - Városi Kurír

Sorting by

×

Hosszú Covidos gyerekeknek nyit ambulanciát a Semmelweis Egyetem!

A Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikáján külön ambulanciát nyitnak azoknak a gyerekeknek, akik fertőzésük után 6-8 héttel vagy akár később is az életminőségüket jelentősen rontó tüneteket tapasztalnak.

Hirdetés

Mikor forduljon hozzájuk?

A kórház honlapján megjelent cikk szerint a tünetek sokfélék lehetnek: fejfájás, szédülés, bizonytalanságérzés, fáradékonyság, rossz közérzet, vagy akár hasi fájdalmak, fogyás és keringési gondok.

Ha ezek közül akár csak az egyik tünetet tartósan, négy héten át, a fertőzést követően másfél-két hónappal is tapasztalják a szülők, érdemes orvoshoz fordulni.

Mivel a tünetek nagyon sokszínűek lehetnek,

számos orvosi szakmából vontak be szakembereket: kardiológusok, pulmonológusok, gasztroenterológusok, pszichiáterek és neurológusok is segítik a betegellátást. Először egy laboratóriumi tesztekből és esetenként képalkotói eljárásokból álló alapvizsgálatot végeznek, ezt követően pedig a tünetektől függően vonnak be más orvosokat is a kezelésbe. A gyerekek életminőségét, tüneteik alakulását havi rendszerességgel ellenőrzik.

0-tól 18 éves korig várnak betegeket

Az eddigi tapasztalatok szerint a probléma elsősorban az iskolásokat és a kamaszokat érinti.

Az ambulancia heti kétórás rendelési idővel indul, szerdán 8:00 és 10:00 között,

ezt igénytől függően tovább bővíthetik.

Nincs szükség beutalóra, időpontot foglalni a klinika oldalán, erre a linkre kattintva lehet. A betegek bárhonnan jelentkezhetnek.

Forrás

 

covid-gyerek-semmelweis
illusztráció: V.K.
Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.