Gyurcsány: azoknak, akik nem látják az Ő ellenzéki világképét…..

Annyiszor hallottuk már, hogy jó, jó, ezt, ami most zajlik nem akarjuk, de mit igen? Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke összefoglalta gondolatait Magyarország jövőjéről.

Ahogy Ő látja…..

1. Először is emberek vagyunk. És csak utána magyarok.

2. Szerintünk ez a keresztényi és humánus életérzés.

3. Magyarok és európaiak vagyunk. Hiszünk az európai nemzetek szövetségében. Európában nem a veszélyt, hanem a lehetőséget látjuk, hogy megőrizzük keresztény-zsidó kultúránkat és modernizáljuk azt.

4. Nem gondoljuk, hogy bármely vallás, nemzet, kultúra felsőbbrendű lenne.

5. Hiszünk az irgalmasság, a szeretet, a szolidaritás erejében és kötelezettségében.

6. Nem fogadjuk el az önzés kultúráját, erkölcsét, politikáját. Azt gondoljuk, hogy felelősek vagyunk ön magunkon túl másokért, természeti- és épített környezetünkért.

7. Azt hisszük, hogy a modern világ minden kockázatával együtt soha nem látott lehetőséget teremt, hogy egyre többen éljenek jól. A modernitás nem ellenség, hanem figyelemre, támogatásra érdemes barát, melyet közösen kell jó úton tartanunk.

8. A nyugati világ, melynek részei vagyunk, követeli az egyén szabadságát, emberi méltóságának, magánéletének védelmét. Az állam nem urunk, hanem szolgánk e tekintetben is.

9. Az államhatalom nem az emberek nevelésének, megtévesztésének eszköze, hanem a szabadság, a rend, a közjó, kiteljesítésének, a tudomány, a kultúra szabad művelését garantáló, okos, felelős, számonkérhető záloga.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük