Gyurcsány Ferenc: ez az ember meghibbant!

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke finoman szólva sem volt elragadtatva Orbán Viktor temesvári beszédétől. A miniszterelnök arról elmélkedett, hogy “mimagyarok” olyan világot építünk, ahol az lesz a gondunk, hogy miként tudjuk majd foglalkoztatni a Nyugat-Európából hozzánk igyekvő munkaerőt.

A DK elnöke a Facebookon arról írt, hogy Orbán meghibbant.

„Asszongya az ember, hogy jó világ jön. Lesz itt minden. Mint a Kánaánban. Ide gyünnek majd mindenhonnan. Főleg Nyugatról dolgozni. Mert itt jó. Nagyon jó.

Nagyon jó 130 ezer forintért kezdő orvosnak lenni. Hű de jó! Ennél kevesebbet kapnak a tanárok. Ez még jobb. Az meg egyenesen mennyei, hogy vagy 700 ezer ember nem fog kapni orvosi ellátást a nem létező társadalombiztosítás alapján. Minek? Betegnek lenni is jó. A legjobb.

Imádjuk, hogy lesz még atomerőmű. Orosz barátok építik. Druzsba, barátság. Megbonthatatlan. Keletről jöttünk. Megyünk. Vissza. De jönnek nyugatról. Hozzánk. Mert itt jó. Az ember meghibbant. De ez is jó. Kinek? Neki. Mert neki már nem fáj. Nekünk nagyon.”

Háttér, ha valaki lemaradt volna….

„Közép-Európa népei mindig is tudták, hogy a szabadságot nem fogják megkapni ajándékként egy nagyhatalomtól. (…) Ha a nyugatiakra vártunk volna, még mindig szovjet csapatok megszállása alatt élnénk, és kommunista pártkongresszuson döntenének a jövőnkről”

– mondta a romániai forradalom temesvári kitörésének 30. évfordulója alkalmából, a bánsági városban rendezett gálaesten Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint az a kérdés, hogy a közös múlt után van-e közös jövője a két országnak, és rögtön meg is válaszolta:

„Nagyszerű esélyt látok arra, hogy a jövőben románoknak és a magyaroknak közös céljaik lehessenek.”

Szerinte ezt a célt a szomszédainkkal együtt hamarabb elérhetjük.

Hozzátette: Magyarország készen áll arra, hogy a szomszédainkkal együtt felépítsen egy új Közép-Európát.

„Olyan Közép-Európát, ami nem csak beszállítója a nyugati gazdaságoknak, hanem a világ egyik legsikeresebb és legversenyképesebb térsége is. (…) Ahol mindenkinek van munkája, ahová visszatérnek a munkásaink, ahol az okoz majd fejtörést, hogy mit kezdjünk a Nyugat-Európából jelentkező munkavállalókkal. Ha összefogunk, ha együttműködünk, akkor lehetségessé válik.”

A gálaest az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács által szervezett emlékhét csúcspontja volt

Díszvendége Orbán mellett Tőkés László református püspök volt, akinek a háza előtt robbant ki tulajdonképpen a romániai forradalom 1989. december 15-én. A kommunista titkosszolgálat és rendőrség által meghurcolt, zaklatott püspököt harminc éve ki akarták lakoltatni a hatóságok, de háza előtt gyülekezni kezdtek hívei, hogy élőlánccal megvédjék. A kommunista diktatúrában szokatlanul bátor tiltakozás felbátorította a rendszerrel elégedetlen embereket, a megmozdulás Ceausescu-ellenes forradalommá szélesedett. Három nap múlva Temesváron a hatóságok már fegyverrel és gyilkosságokkal sem tudták megakadályozni a forradalom terjedését. A rendszer tíz nap alatt összeomlott, a diktátort és feleségét december 25-én kivégezték. (Forrás)

Becso

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Gyurcsány Ferenc: ez az ember meghibbant!

  • Avatar
    2019.12.16 - 07:47
    Közvetlen hivatkozás

    Hat tokest allati nagy kar volt megmenteni a kilakoltatastol. mert akkor most lenne gyakorlata abban, hogy mit erezhetnek azok a MAGYAR csaladok, akiket a puszihaverja rak ki a teli idojarasba, unnepek elott, szivfajdalom nelkul.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük