Ha a feje tetejére áll az Orbán-Nagy páros és a Védett Társadalom Alapítvány, a "népek" akkor is a Ryanair-el utaznak? - Városi Kurír

Sorting by

×

Ha a feje tetejére áll az Orbán-Nagy páros és a Védett Társadalom Alapítvány, a “népek” akkor is a Ryanair-el utaznak?

Nem csitul az adok-kapok a kormány és a Ryanair között amiatt, hogy a társaságra is kivetett az extraprofit-adót a cég nyíltan felvállalva – nem fű alatt, “majd megoldjuk valahogy” módon- érvényesíti a jegyáraiban. A Védett Társadalom Alapítvány  -ami egy éve, a megalakulásakor azt az “igazán nemes célt” üzente, hogy „megalakult a Védett Társadalom Alapítvány és nagyon fájni fogunk!”- is beszállt szokott helyén, a kormányoldalon a brusztba.

Hirdetés

A kormányközeli lap kezdte….

A Magyar Nemzet múlt hét csütörtökön arról írt, hogy a Ryanairnál a már kifizetett júliusi jegyek 60 százalékát a csütörtöki határidőig az utasok lemondták, azaz inkább visszakérték az eredeti árat.

Befutott a válasz

A Ryanair honlapjára került ki az angol nyelvű állásfoglalásuk a fentiekkel kapcsolatban:

A Magyar Nemzet ezen állításai hamisak és egyértelműen kitaláció. A Ryanair július 1-je után utazó utasainak kevesebb mint 3%-a élt a lehetőséggel, hogy törölje járatát és teljes visszatérítést kapjon. Ezeket a helyeket most újra eladásra kínálják a magyar családoknak.

– írják az angol közleményben, és kitértek arra is, hogy

a fennmaradó több mint 97% úgy döntött, hogy megfizeti Nagy miniszter úr hamis és idióta “többletnyereség adóját”, ami drágábbá teszi a Magyarországra/ Magyarországról történő légi utazást több ezer magyar család számára. A miniszter úrnak most bocsánatot kellene kérnie a magyar családoktól, akik magasabb viteldíjakat fognak fizetni az idióta adóügyi intézkedései miatt.

– teszi hozzá a szöveg a propeller.hu szerint.

A Védett Társadalom Alapítvány-tromf

A Védett Társadalom Alapítvány fogyasztóvédelmi szabályozással is foglalkozó Budapest Bizottsága feljelentette a Ryanair légitársaságot, mivel az weboldalán megtévesztő üzeneteket jelenít meg a magyarországi fogyasztók számára, amiben letagadja saját díjemelését

– számolt be az MTI. A bizottság azt írja, a cég kizárólag a magyar oldalán tesz közzé angol nyelvű üzeneteket, amelyekben azt állítja, hogy

Magyarország a légitársaságokra vetett ki extraprofit-adót, amelyet a fogyasztók volnának kötelesek megfizetni.

Szerintük ezzel szemben a valóság az, hogy a háború gazdasági hatásait ellensúlyozó magyar adó a földi utaskiszolgálást végző cégeket terheli, a Ryanair számára legfeljebb közvetett költségként jelentkezhet.

Ezt a Ryanair is nagyon jól tudja, mert a magyar adó egyáltalán nem újdonság, hanem Európa több országában régóta bevett adónem, amelynek beszedésétől Magyarország eddig eltekintett

– fogalmaztak. Az alapítvány úgy véli,

a Ryanair tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot valósít meg azzal, hogy a weboldalán azt a hamis látszatot kelti, mintha a fogyasztókra kivetett díjemelés nem a Ryanair saját üzleti döntése lenne, és az extra díjat a vállalat kénytelen volna felszámítani nekik.

Folyt. köv.?

Egy személyes tapasztalat…

Lehet, hogy első látásra -olvasásra- semmi összefüggés nincs a fentiek és az alábbiak között, de szerintem…. Hétfőn reggel úgy alakult, hogy Balatonra kellett autóznom. Az  autópálya egyik benzinkútjánál, ahol általában megállok, ha arra felé visz az utam, értetlenkedve tapasztaltam, hogy két hete még egy 100-ast kellett bedobnom, ha a mellékhelységet használni akartam, ma pedig 150.- kemény magyar forintot kértek a lehetőségért.

Akárhogy is számolom, ez 50%-os emelés rám hárítva.

Kérdésemre a látásból márt ismerősnek mondható eladó közölte:

“…ja, uram, infláció, extraprofitadó, nekünk is haladnunk kell a korral….!”

Hirdetés
átver

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.