Mi az? Kizárólag egy pártszövetség tagjait és szimpatizánsait összeterelik egy rendezvényhelyszínre, ahol az “előzenekar” után kizárólag az említett egylet vezetője ad elő. Pártrendezvény?

Nem mindenki véli így…..

Mint megírtuk: a vasárnapi évértékelőn egy csoportban ülve díszegyenruhás tábornokok hallgatták Orbánt, miközben

- Hirdetés -

az 1993-as honvédelmi törvény kifejezetten tiltja katonáknak, hogy egyenruhában részt vegyenek politikai rendezvényeken.

Válaszolt a Népszava kérdésére a Honvédelmi Minisztérium, miután a napilap arról érdeklődött, hogy kerülhettek tábornokok Orbán Viktor évértékelőjére.

Nem pártrendezvény, hanem „kormányzati évértékelő” volt Orbán Viktor miniszterelnök vasárnapi beszéde.

A portál azt is megérdeklődte, hogy ki adott engedélyt az egyenruhás parádézásra. Innentől a tárca válaszát szöveghűen közölik:

„Örömmel vettük,

hogy a kormányzást értékelve a Magyar Honvédség fejlesztése is kiemelt figyelmet kapott, hiszen az elmúlt években következetesen intézkedéseket hajtottunk végre Magyarország biztonsága, a Magyar Honvédség megerősítése, a magyar katonák anyagi és erkölcsi megbecsülése érdekében. Ahogy miniszterelnök úr a beszédében hangsúlyozta is:

“Kérem Önöket, gondoskodjanak róla, hogy a pártrendezvényeken ne, de a kormányzati és civil találkozókon a katonák is ott lehessenek, és elfoglalhassák megbecsült helyüket a magyar társadalmi életben.”

A minisztérium érvelése ott sántít,

hogy a Fidesz pártalapítványa, a Balog Zoltán exminiszter vezette Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) szervezi, oda kizárólag a Fidesz és holdudvara kap meghívást, más pártok résztvevői nem.

„Szó sincs tehát kormányzati vagy civil rendezvényről. A kormányzati évértékelő hagyományosan a Parlamenti ülésszak nyitányán a miniszterelnöki nyitóbeszéd lenne, ám ezt az idén Orbán – a teljes üléssel együtt – kihagyta”

– írja a Népszava.

A Demokratikus Koalíció ugyanakkor a honvédelmi bizottság összehívását kezdeményezte a tábornokok részvétele miatt.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét