Ha hiszi, ha nem: Orbán vasárnapi évértékelője nem pártrendezvény volt, hanem….

Mi az? Kizárólag egy pártszövetség tagjait és szimpatizánsait összeterelik egy rendezvényhelyszínre, ahol az „előzenekar” után kizárólag az említett egylet vezetője ad elő. Pártrendezvény?

Nem mindenki véli így…..

Mint megírtuk: a vasárnapi évértékelőn egy csoportban ülve díszegyenruhás tábornokok hallgatták Orbánt, miközben

az 1993-as honvédelmi törvény kifejezetten tiltja katonáknak, hogy egyenruhában részt vegyenek politikai rendezvényeken.

Válaszolt a Népszava kérdésére a Honvédelmi Minisztérium, miután a napilap arról érdeklődött, hogy kerülhettek tábornokok Orbán Viktor évértékelőjére.

Nem pártrendezvény, hanem „kormányzati évértékelő” volt Orbán Viktor miniszterelnök vasárnapi beszéde.

A portál azt is megérdeklődte, hogy ki adott engedélyt az egyenruhás parádézásra. Innentől a tárca válaszát szöveghűen közölik:

„Örömmel vettük,

hogy a kormányzást értékelve a Magyar Honvédség fejlesztése is kiemelt figyelmet kapott, hiszen az elmúlt években következetesen intézkedéseket hajtottunk végre Magyarország biztonsága, a Magyar Honvédség megerősítése, a magyar katonák anyagi és erkölcsi megbecsülése érdekében. Ahogy miniszterelnök úr a beszédében hangsúlyozta is:

„Kérem Önöket, gondoskodjanak róla, hogy a pártrendezvényeken ne, de a kormányzati és civil találkozókon a katonák is ott lehessenek, és elfoglalhassák megbecsült helyüket a magyar társadalmi életben.”

A minisztérium érvelése ott sántít,

hogy a Fidesz pártalapítványa, a Balog Zoltán exminiszter vezette Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) szervezi, oda kizárólag a Fidesz és holdudvara kap meghívást, más pártok résztvevői nem.

„Szó sincs tehát kormányzati vagy civil rendezvényről. A kormányzati évértékelő hagyományosan a Parlamenti ülésszak nyitányán a miniszterelnöki nyitóbeszéd lenne, ám ezt az idén Orbán – a teljes üléssel együtt – kihagyta”

– írja a Népszava.

A Demokratikus Koalíció ugyanakkor a honvédelmi bizottság összehívását kezdeményezte a tábornokok részvétele miatt.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük