Sorting by

×

“Ha Orbán marad, akkor Magyarország nem előre egy majd, hanem tönkre ” – Egy MZP interjú margójára

Jegyzetírónk úgy látja, combosodik a remény. Szükség is van rá, mert: “Ha Orbán marad, akkor Magyarország nem előre egy majd – hanem tönkre. a vesztébe” 

Úgy érzem, van remény

Úgy látszik, hogy lecsillapodtak a kedélyek, és – ami nekem nagyon fontos volt – nem rendeződtek át az erőviszonyok. Szerintem ugyanis épp az egyensúly annak az egységnek az alapja, ami nélkül az ellenzék nem lehet sikeres áprilisban.
Most az van, aminek lenni kell: munka.
Alakulnak már a “húzó” szavak illetve mondatok is:

  • Nem csökken a minimálbér.
  • Marad a rezsicsökkentés,
  • Szabad tankönyvválasztás lesz, digitális oktatás, emelkedik a pedagógusok bére.

A győztes gondolat!

Aztán tegnap az ATV-benMárki-Zay olyasmit is mondott, amivel szerintem önmagában is meg lehet nyerni a választást: ha az állami egézségügy túlterheltsége miatt a magánegészségügyre szorul az ember — a számlát az állam fizeti! A koalíció szakértői szerint ehhez előteremthetők a források is.
Nos, igen: húzó szó az is, hogy nem bontják le a kerítést… Mondjuk jó lenne “cserébe” eltörölni a kettős állampolgárok szavazati jogát – sajnos nem kétlem, hogy ezt a jobbik támoganá -, de ebben is elfogadom, ahogyan közösen döntenek.

Videó itt

Mert ők is tudják, én is tudom

Kompromisszumkényszer van. Ha sikerül, leváltani Orbánt, és felszámolni a NER-t, akkor még bármi lehet – ha Orbán marad,  semmi sem fog változni.
Hogy ne így legyen, nagyon fontos (ezt is említette a miniszterelnök-jelölt csütörtökön), hogy ezek az “üzenetek” a lehető legtöbb emberhez eljussanak. Örömmel olvasom például, hogy Márki-Zay elmegy Londonba, találkozni a külföldön dolgozókkal. Remélem, több városba, országba is elmennek majd: nekem vesszőparipám, hogy a külföldön munkát vállaló több mint félmillió ember szavazata a mérleg nyelve is lehet. Most minden eddiginél nagyobb a csapat – minden eddiginél több helyre, emberhez kell elmenni. Persze nemcsak külföldön, hanem itthon is: a legkisebb falvakba is, ahol eddig a madár se járt – csak a fidesz.
Minden szavazatra szükség lesz. Mert ha Orbán marad, akkor Magyarország nem előre egy majd – hanem tönkre. A vesztébe.

Kapcsolódó

Orbán,

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.