Kálomista Gábor “liberálfasizmusban” érzi magát és azon mereng, hogy Gyurcsány földönfutóvá teszi-e – Írta, rendezi és játsza Ő maga, helyszín: 2022, Magyarország

Kálomista Gábor producer, a Thália Színház ügyvezető igazgatója, a Mikroszkóp Színpad átépítésének irányítója, ami manapság Thália Télikert néven funkcionál, nem mellesleg -több film mellett- a milliárdot súroló összköltségvetésű Elkxrtuk is a nevéhez köthető. De no para, mert már dobozban az érdekeltségébe tartozó Mega Film Kft. új produkciójának fele is, amit a Rákosi-korszak ihletett. Mindezek ellenére liberálfasizmusnak éli meg, amiben “vegetál”‘, mert “jóérzésű művészember” nem áll szóba vele. Hát Istenem, valamit valamiért….!

Nyomják Krahács helyett Kálomistát….

Kálomista Gáborral a 168 óra készített interjút, amiben mesélt arról, hogyan értékeli utólag az Elkxrtuk körüli eseményeket. Szerinte a Budapest Film és Kovács Gábor filmproducer különböző eszközökkel akarták ellehetetleníteni a film vetítését.

Mint kiderült, pályatársa ellen éppen emiatt büntetőfeljelentést indított, mert az ügyvédei szerint megállapítható a konkrét károkozás. Mint fogalmazott, erre azért van szükség, mert Kovács Gábor „sikamlós pályára tévedt”.

Summa summarum….

„Liberálfasizmusban élünk. Ha véletlenül nem értek egyet egy baloldali kultúrában sokat feszengő emberrel, akkor rögtön fasisztának neveznek. A párbeszéd nem belőlem hiányzik, hanem belőlük”

– szögezte le az interjú egy pontján. Hozzátette, ő sosem válogatott politikai alapon, ha munkáról volt szó, mert a politikai batyuját mindig leteszi a színház és a film kapujában. Nagy különbséget észlel azonban a filmes és a színházi világ között a politikai érvényesülés szempontjából, ugyanis úgy látja, a filmes világban egyik irányba sem billen el a mérleg nyelve, míg

„aki ma önmagát színházi elitnek nevezi, de nem hajlandó másokkal egy asztalhoz ülni, az a balliberális közeg”.

Megjegyezte, a fővárosi színházak legjobb sorát a Tarlós-érához köti.

„Amelyik színházigazgató ezt cáfolja, az hazudik”.

Hogy ki ne maradjon: Gyurcsány….

A 2022-es választás és a kormányváltás lehetőségéről és annak hatásáról személyes pályafutására Kálomista elmondta, hogy nem tart attól, hogy elesik olyan állami támogatásoktól, amelyekhez most könnyebben hozzáfér, ráadásul 2002 és 2010 között is ugyanezt a véleményt hangoztatta. Hozzáfűzte:

„A kormányváltás után majd Gyurcsány Ferenc eldönti, földönfutók leszünk-e a családommal. Ideje megkérnem őt egy nyílt levélben, hogy tisztázza ezeket a részleteket”.

Szó esett még a Goda Kriszta által rendezett Veszettek című filmről, amelyet a sajtóban azóta is Gárda-filmként emlegetnek, Dobrev Klára sátáni ábrázolásáról, a Nagy Ervinnel való ellentétről, a baloldali önkormányzatok ellehetetlenítéséről, a közmédia szerepéről és Andy Vajna hagyatékáról. mindezt elolvashatja a 168 Óra január 13-i számában.

Forrás

 

Kálomista Gábor "liberálfasizmusban" érzi magát és azon mereng, hogy Gyurcsány földönfutóvá teszi-e - Írta, rendezi és játsza Ő maga, helyszín: 2022, Magyarország

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest