Sorting by

×

Nagy Ervin: az nem létezik, hogy olyan országban fogom nevelni a gyerekemet, ahol a politika mindenkin átlépve bárkinek a sorsát elintézi

Az emberre visszahull az a szeretet, amit ad. A bajban lévő embereken segíteni számomra gyerekkorom óta alapvetés. Az, ahogy egy szelet rántotthúsnak hogy tudnak örülni ma Magyarországon, az olyan lelki felüdülés,  ami elengedhetetlen része lett az életemnek. Szeretek ebben nem tetszelegni, szeretek jó lenni egész évben, nem csak erre az egy hónapra. Látom, hogy óriási bajban vanna a leszakadó régiók, ahol sokat jelent egy kis szeretetlöket…. –  vallott Nagy Ervin színész az ATV Egyenes Beszéd péntek este leadott műsorában.

Muszáj “válogatni…”

Arra a kérdésre, hogy mi alapján szelektál, amikor dönt, hogy milyen ügy mellé áll oda, a színész azt válaszolta, hogy

Ösztönösen… ahol azt érzem, hogy tüzet kell oltani, vagy Szendrőn, ahol Kavajez András, akit Magyarország legkomolyabb tanárának tartok, olyan munkát végez, hogy azt érzem: segítenem kell. (…) Vannak fontossági sorrendjeim, például a roma felzárkóztatásért valaki ennyit tesz, azt gondolom példaértékű lehet, hogy mellé állok…

Színházról….

Húsz évnyi Katona-tagság után 2020-ban otthagyta a társulatot. A covid kezdetén maradt védőháló nélkül.

Nagyon rég óta nem élek függésben anyagilag a színházamtól. A filmek és a tévésorozat megadták az anyagi biztonságot. Arra is gondolta, hogy ha lemondok a fizetésemről a távozásommal, akkor két főiskolás -akkor volt a FreeSZFE– esetleg státuszhoz juthat, biztonságba kerülhet. Különben régóta érett a dolog, mozdulnom kellett.

A politika asztala….

Senki nem gondolta volna, hogy ekkora össztűz zúdul ránk, hogy ennyire a politika asztalán találjuk magunkat. Senki nem gondolta, hogy idáig pofátlanodik a politika, hogy egyetemes színházi- és művészeti értékeket megkérdőjelezve hatalomcentrikusan megpróbál ezekbe a dolgokba belezavarni. Azért vagyok csalódott, mert nekünk nem lenne dolgunk politikával foglalkozni. Biztos be lehetne fülemet-farkamat húzni, csak az igazságérzetem és a művészi szerepvállalásom arra predesztinál, hogy szóvá tegyem….

Az a bizonyos pont…

Arra a kérdésre, hogy hol van az a bizonyos pont, amikor meg kell szólaljon, elmondta hogy

Amikor azt éreztem, hogy össztársadalmi tűz zúdult ránk, hogy a színházakban történnek az abúzusok és uszítani kezdtek ellenünk, akkor azt éreztem, hogy fel kell lépjek és a politikának valamiféle megálljt kell parancsoljak.

Következmények….

Nagy Ervin szerint a mai napig van következménye a kiállásának, több munkától is elesett

… véletlenül tudtam meg, hogy leszólnak és beszólnak és pont az a forgatókönyv nem kap pénzt, amibe szerepelek…. Elképesztően csalódott vagyok, hogy a magyar demokráciával ezt meg lehet csinálni.

Mindenképpen változásnak kell történnie:

…az nem létezik, hogy olyan országban fogom nevelni a gyerekemet, ahol a politika mindenkin átlépve bárkinek a sorsát elintézi.

Politikai szerepvállalás…

Arra a felvetésre, hogy nem gondolkodott-e komolyabb politikai szerepvállaláson, így reagált:

Tolni fogom valakinek a szekerét….

Már a 2022-es kampány-időszakban

…hallatni fogom a hangomat, hogy kivel értek egyet.

Olyan embereket vár a magyar politikába, akik

az elmúlt húsz évben nem sározódtak be. Nem tudom, hogy történik majd, de több, mint valószínű Márki-Zay Pétert támogatom majd….

A “médiasúly” kötelez….

“A fiatalokat is meg akarom szólítani, bevetem a “médiasúlyomat”, amikor úgy látom, hogy valami tarthatatlan…. Hogy milyen köveket dobnak rám, nem nagyon érdekel…mert szétfeszít az, hogy minden nap valami olyan méltatlanságba akadok bele, ami engem irritál állampolgárilag. Tenni fogok érte, amennyit tudok….

– mondta.

Nagy Ervin akarok maradni…

Fontosnak tartom, hogy Nagy Ervin akarok maradni, az identitásomat meg akarom őrizni. Azért nem akarok politikával foglalkozni, mert az bizonyos szabályrendszerekbe való belépést jelent én pedig a függetlenségemet meg akarom akkor is őrizni, amikor bármiféle új rendszer áll fel.

A teljes interjú ide kattintva nézhető meg.

 

Nagy Ervin: az nem létezik, hogy olyan országban fogom nevelni a gyerekemet, ahol a politika mindenkin átlépve bárkinek a sorsát elintézi

átver

2 hozzászólás

  • 2021.12.27 - 17:42
    Közvetlen hivatkozás

    Ne legyen igazam, de mivel beállt MZP mellé, lehet, hogy csöbörből vödörbe kerülünk a segítségével. (Hacsak rá nem veszi, hogy álljon le a negatív kampánnyal) 😢

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.