Nagy Ervin mostanában sűrűn elereszti nem éppen hízelgő kormánykritikus véleményét.  A Katona József színház művésze szinte soha sem tesz féket a nyelvére, mondja ahogy gondolja.

Mi csináljuk a munkánkat

“Pöcegödörszerű képződmény a magyar politikai élet, amit én ámulva-bámulva nézek, nagyon rossz a túlélőjének lenni. Nagyon komoly indulatokat gerjeszt bennem egy-egy ilyen félnótás országgyűlési seggnyalónak a hozzászólása.

Olyan embereket bélyegeznek meg, akik egyébként köztiszteletnek és közszeretetnek örvendenek, akikre nem szokták rásütni, hogy ‘ez állandóan ott van a baloldali tüntetésen, meg ez liberális bérenc’, meg ilyeneket, nem.

színház

"Jön egy ilyen Kocsis Máté-szerű képződmény…, egy ilyen típusú csávó, azért, hogy a főmérnöknek fölfelé nyaljon, emberekről bármit ki mer jelenteni." Dühösen nyilatkozott a Házon kívülnek Nagy Ervin a Katona József Színházat ért kormányzati támadások és a színházi törvény módosítása után. A színházak körüli ügyekről szóló riportunkat ma este 23.20-kor láthatjátok!

Geplaatst door Házon kívül op Dinsdag 17 december 2019

Mi csináljuk a munkánkat, és most jön egy ilyen Kocsis Máté-szerű képződmény – és most nem megyek egy bizonyos szint alá -, de egy ilyen ember hogy jön ahhoz, hogy minket, akit (kimerem jelenteni, hogy) egy ország szeret és tisztel – és ez nem nagyképűség, mert nem Kossuth-díjas vagyok és nem repkednek a díjak felém -egy ilyen típusú csávó azért, hogy a főmérnöknek fölfelé nyaljon, emberekről bármit ki mer jelenteni egyfajta politikai szituációban, amitől ő azt gondolja, hogy ebből valamifajta nyeresége lesz.

Ez öngyilkosság

Öngyilkosság azt a kultúrát kicsinálni, ami nem csak a baloldalé, hanem a jobboldalé is. Nem volt jó ötlet rálépni a művészek bütykére. Nagyon rossz ötlet volt, mert ha a kreatív energiáinkat elkezdjük használni a politika ellen, akkor nagy szarban lesznek.”

Becso

 

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Kit érdekel ennek a buzinak a fröcsögése ? Még Verebes szerint is túl vannak fizetve a színházak, a támogatások felhasználása ellenőrizhetetlen, a legtöbb igazgató úgy lop, ahogy akar.

  2. Az ügy elindult, mint Gothár színésznőkkel való szexuális zaklatása, napjainkra azt látom, hogy nem a színésznőket védik meg, nem melléjük állnak, akik szintén végzik munkájukat, hanem ennek alapján elindítottak egy politikai gyűlölethullámot, a végén senki nem fogja tudni, miért jutott oda a megjegyzéseivel, ahova. A hozzászólások, szimpátia tüntetések alapján úgy tűnik, egyes színházakban elég sok férfi támogatja a színésznők szexuális zaklatásának “helyességét”, mert ha a férfi színészek nem értenének ezzel egyet, akkor a színész szakmában dolgozó nőkért emelnék fel a szavukat, több újságcikkben erről lehetne olvasni. Jó lenne látni csak férfi színészekből álló tüntető csoportot, akik a színésznőkért tüntetnének, hogy ne lehessen őket szexuálisan zaklatni, s azért, hogy egy-egy szerepet ne azért kapjon meg a színésznő, mert egy férfi nem a szakmai rátermettsége alapján akarja azt kiosztani. Amelyik színésznő pedig így akar érvényesülni, az a saját elhatározása, csak hosszú idő, 10-20 év múlva ne álljon elő bizonyíthatatlan “állítással”, hogy őt szexuálisan zaklatták. “Messziről jött ember azt mond, amit akar.” Ha esetleg arra akarják felhasználni a szexuális zaklatást, hogy egyes embereket eltávolítsanak a beosztásából, ezt el kellene felejteni. A köznapi életben, ha valakinek a munkahelye más vezetőt, vagy dolgozót szeretne látni egy munkakörben, akkor szakmai indoklással, néha ez sem szükséges, felmondással megteszik. A színész szakmában miért kellene ennek másképpen működnie? Ugyanolyan munkahely a színház, mint egy gyár, vagy iroda, csak más értéket ad a többi ember felé, s ott is törekedni kell a tisztességes munkavégzésre, a szakmai fejlődésre.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét