Vajna és Gyurcsány miatt nem kell a moziknak a Gyurcsány-film! – Kálomista Gábor elképesztő összeesküvés-elméletete

Mi történhetett? Csak nem megméretett az “ElkXrtuk” című gigaprodukció és könnyűnek találtatott?  Politikai ellencsapásnak látja Kálomista Gábor, hogy kevés moziban vetítik a premier hetében a “művet”. Azt mondja, hogy Andy Vajna szándékosan nem segített a magyar alkotásoknak előnyt biztosító nemzeti filmforgalmazásnak, a Budapest Filmet pedig Gyurcsány Ferenc irányítja – foglalta össze a lényeget az Index.

Baj van a filmmel?

Azzal semmi baj sincs. Kiváló filmet raktunk össze. Csak azt nem tudom, hogyan jut el a mozikba.

-nyilatkozta a portálnak felháborodva Kálomista hozzátéve

rendszerszintű és konkrét, a filmemre vonatkozó bajok egyesültek.

… és részletezte….

Menjünk vissza 2004-ig, akkor lépett életbe a filmtörvény, amiről az első pillanattól kezdve azt mondtam, hogy jó, de nincs befejezve. Azzal foglalkozik, hogyan gyártsunk filmeket, és ezzel vége is. Arról szó sincs, hogy amit legyártunk, mindegy, hogy magán- vagy állami pénzből, az hogyan kerül a közönség elé. Gyártjuk a filmeket magyar pénzből, de a termékek azonnal hátrányba kerültek a hazai piacon az összehasonlíthatatlanul tőkeerősebb amerikai produkciókkal szemben.

A Magyar Filmintézet béna kacsa?

“…a forgalmazásba nem tud beleszólni. Az a helyzet eltartott 2010-ig, akkor jött Andy Vajna, aki átalakította a filmfinanszírozási rendszert. Ezt nagyon helyesen tette, sok vitát gerjesztett, amiről már sokat beszéltünk, viszont arról nem, hogy a mozik nyolcvan százaléka hirtelen az akkor már megalakult Cinema City-hálózathoz került.

Arra kérdésre, hogy ha az Alkotmányt is átírta ez a kormány, miért nem alakították át ezt a rendszert is Andy Vajna irányítása alatt, azt válaszolta a rendező-producer, hogy

Ez neki sem állt érdekében, és nem is akarta. Jó barátok voltunk, de emiatt ölre menő vitáink voltak.

Nyomják Krahács helyett Kálomistát?

Kálomista szerint a a mozihálózatok döntik el, hogy melyik filmet futtatják, és melyiket süllyesztik el

 Ott volt a Veszettek. Arról kijelentették, hogy a Magyar Gárdáról szól, holott azóta is meg vagyok róla győződve, hogy az egy nagyon komoly film, és nem a gárdáról készült. A rendező, Goda Kriszta minden filmje nagyon sikeres volt korábban, ezzel meg egy hét alatt kikerültünk minden moziból.

Kovács Gábor, a Fehér tenyér, a Bár, az Üvegtigris trilógia producere szerint:

“Azt cinephil filmcsinálóként soha ki nem ejtenèm a szàmon, hogy ne nézzenek egy filmet, bár a jövőképem töretlen maradna ha üres termek előtt vetitenék 😎.

Helyette időben hirdetek egy szégyennapot október 22-re!

Megszületett az ELKXRTUK, az újkori Magyarorszag első igazi kampány/kurzus filmje a 2022 választásokra! Összedobtak a leosztott trilliárdos állami ‘közbeszerzési’ pénzekböl egy milliárdos budzsét és húztak mèg egyet az adófizetőkön a filmtörvény adta 30%-os adókedvezménnyel is!

De elsősorban kellett hozzá egy elvtelen producer és a mindenevő kollégai (kár, hogy Leni ezt nem élhette meg…). De sok múlik a mozikon is, részt vesznek e a magyar film lejáratásában!

Helyette javaslom Az Anyám Története c. magyar filmet az HBO GO-n, a Toxikomàt, a Felesègem törtèntèt, a Külön Falkát a mozikban ès a többi, hamarosan vàrhatò magyar minôsègi filmeket!

Megszültett az ‘unvolunteered crowdfunding’. (valaki forditsa le a Kálomistának 😜)”

Vissza Kálomistához: …és, hogy mindezt, miként érik el?

Statisztikával dolgoznak, azt mondják, hogy nem volt elég néző, ezért levették a műsorról

-magyarázza Kálomista a bizit. Az elkXrtuk-kal kapcsolatban így gondolkodik a producer:

Ha én mozis lennék, egy hétig csak ezt játszanám. Nem azért, mert tetszik vagy nem tetszik a tartalma, hanem ezért, mert látom, milyen kampány előzte meg, milyen közérdeklődésre tart számot, tehát meg fogják nézni az emberek.

Ezzel szemben

a Budapest Filmhez tartozó hat moziból a Corvin egyetlen termében adnak egy délutáni előadást a premier hetében. A Cinema City még nem válaszolt.

… mi lehet az ok?

Mert most van az a rész, hogyan tudják ezt a filmet elhallgattatni. Eddig azzal voltak elfoglalva, hogy a színészeimet gyalázták, a kollégáimat fenyegették, a forgatási helyszíneken is keresztbe tettek, ahol csak lehetett, de legnagyobb meglepetésükre mégis elkészült a film. Rájöttek, hogy már nem tudják megállítani, kint van az előzetes, ott vannak az óriásplakátok, csináljuk a promóciót. Hol lehet még elgáncsolni egy filmet? Ott, hogy nem engedjük be a mozikba.

– Most azt állítja, hogy a Budapest Film mozihálózat politikai okokból akadályozza meg, hogy az ő termeikben nézhesse meg a közönség az Elkxrtuk című filmet? – tette fel az egyenes kérdést az újságíró, amire Kálomista válasza:

Konkrétan ezt állítom.

-Maga szerint tényleg azt hiszi a baloldali városvezetés, hogy hasznos politikai lépés lenne elzárni a filmet a nézők elől?

Nem tudom, mit hisznek, lehet, hogy tényleg ennyire ostobák, de megnyugtatok mindenki, fogunk találni alternatív lehetőségeket. De az nyilván nem lesz ugyanolyan, és ezek az emberek elvesznek attól a több száz embertől, a színészektől, a stábtól egy álmot, az örömet, hogy lássák, mit ér a munkájuk. Megöltek egy mozit. Ez óriási szégyen. Cenzort játszanak, visszaélnek a hatalmukkal. Ilyen alapon miért ítélik el a második világháborús könyvégetéseket, akik most filmet égetnek.

-adta meg a végszót Kálomista Gábor.

Ön kedves néző pedig döntsön: kíváncsi-e a “sokat üldözött” filmre és akkor vegyen jegyet rá, vagy kihagyja. Ez esetben javasoljuk, hogy nézzen szét a mozikínálatban, hátha talál ízlésének megfelelőt.

 

Vajna és Gyurcsány miatt nem kell a moziknak a Gyurcsány-film! - Kálomista Gábor kiakadt....

7 hozzászólás

 • 2021.09.21 - 15:05
  Közvetlen hivatkozás

  fogtok találni megfelelö alternativát!! Tudjuk!! Majd beterelitek az iskolásokat mint anno!

  Válasz
  • 2021.10.17 - 08:44
   Közvetlen hivatkozás

   Így igaz. De, az biztos, hogy a Corvinba azé, a FEJHALOTT ZSIDESS hívők elfognak menni, hogy tovább zsugorítsák az elméjuket. Én mondjuk a baloldali politikusokat, meg úgy általában, a nem saját erőből milliomossá, milliárdossá lett szarkupacokat ruhellem, úgy ahogy vannak. Egyik kutya, másik eb. Egyik sem jobb a másiknál. Csak a hatalom, és a lové. Erről szol a politika. A sok hulye meg elmegy szavazni, csak azt nem tudják mire. Hát arra, hogy ezek, azok megszedjék magukat, és nagy ívben szarjanak a népre.

   Válasz
 • Visszajelzés: „Becsszóra, nem Karácsony Gergely írja a moziműsorunkat” - Reagált a Budapest Film Zrt. vezérigazgatója Kálomista marketinghúzására - Városi Kurír

 • 2021.09.22 - 10:37
  Közvetlen hivatkozás

  Jaj, ne rinyalj mar kalomista, hiszen magad irod,/valaszolod, hogy “osszeraktatok ” egy filmet…. hat en az almaspitet szoktam osszerakni a konyhaban, aztan vagy sikerul, vagy nem, es csak egy helyen mutatom be, a kedves csaladomnak. Aztan ha tetszik, akkor egy ora alatt befaljak, ha meg nem tetszik, hiaba van benne minden, ami a recept szerint kell bele, valoszinuleg valamit elk*rhattam, amikor “osszeraktam” – es akkor sajnos ott fog megpeneszedni a konyhakredencben. Tudod, kalomista, ez az elet, de meg pontosabban: a PIAC !Hoztal be mindenfele kulfoldi nevenincs szineszt, nehany otthoni s.ggnyalot csillagaszati gazsikert, es nem azt nezted meg, hogy vajon ez a tema MA VALOBAN ERDEKEL-E VALAKIT, hanem jo sok penzert kiszolgaltad orban bufogeset, es lohalalaban legyartottal valami osszeganyolt szart, es mar elore meg vagy sertodve, hogy nem kell a nepnek a fercmuved! Tudod, nem csiptem az oreg parokakeszitot, de ha valamihez jo erzeke volt, az a film volt es a producerkedes! Ha tudta volna, hogy mire akartak elkolteni milliardokat, ugy otthagyott volna a hulye otleteddel egyutt, mint a pinty! Talan le kene vetiteni a Kossuth teren annak a 70 tuntikezonek, aki allitolag rendkivuli modon gyuloli Gyurcsanyt, a 15. evfordulo alkalmabol. Pancser!

  Válasz
 • 2021.09.22 - 10:46
  Közvetlen hivatkozás

  Ja, es ha mar ennyire tudod, hogy Gyurcsany a Budapest Filmnek a tulajdonosa, akkor legalabb szolj neki, mert a vegen meg hulyen fog meghalni, es egy forint bevetele sem volt ebbol a tulajdonabol! Reg rossz neked, ha egy halott emberrel viaskodsz, meg egy olyannal, aki 12 es fel eve semmilyen kormanypolitikaban nem vesz reszt, es semmilyen befolyasa sincs a dolgok menetebe. Nagyon szanalmas vagy!

  Válasz
  • 2021.10.17 - 08:52
   Közvetlen hivatkozás

   Azé azt állítani, hogy gyurcsikának nincs semmiféle része a politikában – a kormány politikában lehet, hogy nincs, miért is lenne -, úgy szolván, merész kijelentés. Állítom, hogy kavarja ő is a xart rendesen, és károlynénit ő mozgatja droton a háttérből. Nagyon is benne van ő mindenben, csak nem mutatja magát ANNYIT. Mert azé, itt-ott, főleg facen, aktívan fent van a drága. És, mielőtt jonne, hogy jobbos, balos, kurmánypárti vagyok. Jelzem, egyik sem. Ami nálunk – magyarországon – megy, az politikai huliganizmus, bohocparádé az EU-s milliárdokért, a hatalomért. Valoszínű, máshol is így van, csak nem mindegy a gazdaság, és az ott élők helyzete.

   Válasz
 • 2021.09.28 - 15:17
  Közvetlen hivatkozás

  ha, ez a neve sincs a szakmában Kálomista,állítólag filmrendezőnek, egy kis tartása is lenne, nem válalta volna el ezt a filmet leforgatni A filmrendezés az művészet, ésvan is rá példa, hogy, hány világhírű rendezőnk van és volt,akik tettek az asztalra valamit. Az a rendező, aki képes sok pénzért egy lejárató kampányfilmet készít, az, nem művész, hanem egy ripacs

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük