Ha szerda, akkor házkutatás?! Érintett a zuglói önkormányzat és a polgármester, Horváth Csaba otthona – Frissítve!

Szerdán reggel az ügyészség munkatársai jelentek meg a Zuglói Polgármesteri Hivatalban, a Zuglói Közbiztonsági Nonprofit Kft.-nél, valamint az otthonomban – közölte Horváth Csaba polgármester a közösségi oldalán.

Azt is írta:

az eljárás pontos okát egyelőre nem ismerik, de mindenben együttműködnek az ügyészséggel. Amint többet tudunk, tájékoztatjuk a közvéleményt

tette hozzá Horváth Csaba.

Hadházy Ákos is beszámolt a házkutatás tényéről

Negyed órával a polgármesteri bejelentés előtt Hadházy képviselő közösségi oldalán az alábbi bejegyzés jelent meg:

„Most kaptam a hírt, hogy házkutatás zajlik a zuglói önkormányzatnál, illetve a kerület egyik cégénél. Sajnos hallottam olyan információkat, amelyek arra utaltak, hogy ez be fog következni, mivel a SYS IT Services Kft-t érintő nyomozásnak lehetnek ellenzéki önkormányzatokat érintő szálai.

Meg is kérdeztem Polt Pétertől, valóban így van-e, de a legfőbb ügyész kitérő választ adott.

Fontos elmondani, hogy a SYS IT ügye a kormány legmagasabb köreihez vezet. A számlagyárként működő cég egy nagyon komoly csalássorozat központi szereplője, az ügyben információim szerint érintett egyebek mellett a 4iG Nyrt. is, amelynek épp tegnap tette lehetővé a kormány, hogy megvásárolja az Antenna Hungáriát, így megkerülhetetlen szereplője legyen a magyar távközlési iparnak.

A SY IT ügyről itt írtam korábban.”

Frissítés!

A Központi Nyomozó Főügyészség befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást, amelyben a zuglói fizetős parkolási rendszerrel kapcsolatos visszaéléseket vizsgálja

– közölte honlapján a nyomozóhatóság. A közlemény szerint a nyomozó főügyészség a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közreműködésével ma több helyszínen, köztük a zuglói önkormányzat épületében, kutatásokat és lefoglalásokat végzett, majd gyanúsítottként hallgatta ki a zuglói polgármestert – Horváth Csabát – és egy volt helyi politikust.

A megalapozott gyanú szerint 2016-ban a jelenlegi polgármester – aki akkor a fővárosi közgyűlés tagja volt – a társával Zuglóban, a tervezett fizetős parkolási rendszer üzemeltetésére kerestek egy gazdasági társaságot, amelytől a nyereségük felére tartottak igényt.

Mindezen túlmenően,

2017 szeptemberében egy helyi politikus azzal kereste meg ugyanezen céget, hogy havi 3 millió forintért cserébe nem fogja a befolyását a cég ellenében érvényesíteni az ügyben. A gyanúsított ennek kapcsán legalább három alkalommal vett át alkalmanként 3 millió forint készpénzt.

A kiterjedt nyomozásban további eljárási cselekmények várhatóak. (forrás)

Horváth Csaba délután közleményt adott ki:

„Szerdán reggel az ügyészség munkatársai jelentek meg a Zuglói Polgármesteri Hivatalban, a Zuglói Közbiztonsági Nonprofit Kft.-nél, valamint az otthonomban. A Központi Nyomozó Főügyészség korrupcióval gyanúsított meg. A mai napon megjelentem a Központi Nyomozó Főügyészségen és a gyanúsítással szemben panasszal éltem.

A rám felrótt korrupciós cselekményt nem követtem el, a lelkiismeretem tiszta.

Az ügy időzítése és indíttatása egyértelműen politikai. Ezt támasztja alá az is, hogy

két nap múlva, az ellenzék közös listáján való szereplésem miatt már nem tehették volna meg, ezért volt így időzítve.

Tudjuk mire számíthatunk ettől a rezsimtől.

Két napja az elesettek szószólója, Iványi Gábor volt soron, ma én és holnap pedig bárki, aki nem kívánja ezt a rezsimet hatalomban tartani és ennek hangot is ad.

A következő hetekben újabb és újabb támadásokra lehet számítani ellenzéki politikusok és közéleti szereplők ellen, ezeknek semmi más célja nincs, mint az ellenzéket lejáratni és az egységét bomlasztani. Néhány hét múlva a magyarok eldönthetik, hogy ilyen országban akarnak-e élni”

Kapcsolódó

 

Ha szerda, akkor házkutatás? Érintett a zuglói önkormányzat és a polgármester, Horváth Csaba otthona

2 thoughts on “Ha szerda, akkor házkutatás?! Érintett a zuglói önkormányzat és a polgármester, Horváth Csaba otthona – Frissítve!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük