Háborús napló 62. – Ukrajna nem hisz Putyin békéjében

A radiosvoboda.org híre szerint Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára kijelentette, hogy nem hisz az Oroszországgal való háború utáni békekötések egyikének sem.

Ukrajna nem hisz Putyinnak

Hétfő: 05-10 Az RNBO titkára egy interjúban mondta el, milyen kételyei vannak az oroszok által ajánlott békekötésekkel kapcsolatban. Szerinte a megállapodást az oroszok bármikor képesek felrúgni. Danilov Dmitrij Peszkovnak, az orosz elnök sajtósának szavaira reagált. Peszkov azzal vádolta meg az ukrán felet, hogy az folyton kihátrál a korábbi megegyezésekből, állandóan módosítja az álláspontját, és ezzel gátolja a hatékony békekötési megállapodást.

A portál emlékeztet Mihajlo Podoljak napokkal korábbi kijelentésére. Az ukrán elnök kabinetfőnökének tanácsadója azt mondta, hogy tanulmányozni fogják az oroszok békekötési ajánlatait és levonja a szükséges következtetéseket. Hozzáfűzve, hogy az orosz fél a nyomásgyakorlás eszközeként használja előszeretettel a hangzatos bejelentéseit.

Ugyanakkor Volodimir Zelenszkij közölte, hogy a béketárgyalások végét jelentheti, ha az oroszok végeznének Mariupol védőivel.

TÖBB MINT 800 KIJEVI ÓVÓHELYRE VEZETTÉK BE AZ INTERNETET

Az orosz katonák zsákmányára lecsap az állam

Hétfő: 02-20Az ukrán titkosszolgálat közzétett egy lehallgatott telefonbeszélgetést, melyben egy orosz katona arra panaszkodott, hogy az orosz titkosszolgálat lefoglalt tőle 63 vadonatúj iPhone-t, amelyet Ukrajnában zsákmányolt. Az Ukrán Biztonsági Szolgálat értesülései szerint az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) munkatársai sorra keresik fel azokat az orosz katonákat, akik részt vettek az ukrajnai fosztogatásokban. Elkobozzák a megszállás során zsákmányolt cuccokat, ugyanakkor azt ígérik, hogy nem indítanak eljárást a fosztogatók ellen. Mindezt egy lehallgatott telefonbeszélgetésre alapozza az ukrán titkosszolgálat.

A FELVÉTELEN ÁLLÍTÓLAG EGY OROSZ KATONA HALLHATÓ, AKITŐL 63 VADONATÚJ IPHONE-T KOBOZTAK EL AZ OROSZ HATÓSÁGOK.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük