BanánköztársaságKiemelt hírek

2021-ben Hatvanpusztára, Felcsútra és a Kunigunda utcába vonulnának ’56 felkelői – véli Hadházy Ákos

2021-ben Hatvanpusztán, Felcsúton és a budai várban tüntetnének '56 felkelői - véli Hadházy Ákos

1956-ban A Műegyetem elől indultak az akkori rendszer ellen felkelők, majd a Bem szobor és a Kossuth tér következett, de merre vonulnának 2021-ben a tüntetők – tette fel magának a kérdést Hadházy Ákos képviselő közösségi oldalán. Szerinte egészen más lenne az útvonal….

“A hivatalos állami megemlékezéseket azokon a helyeken celebrálják, ahová az 56-os hősök mentek 65 éve. Én viszont felkerestem néhány helyszínt, ahová most mennének a felkelők, ha ma élnének.”

Merre járna a ma “felkelő”?

“Voltam az Orbán család hatvanpusztai luxusbirtokánál, az alcsúti golfklubnál (a tulajdonos Orbán papa, a bérlő a Gázszerelő), voltam a felcsúti stadionnál Orbán háza mellett és igen, voltam a Kunigunda utcában, az állami propagandatévé székházánál is.”

írta Hadházy, majd hozzátette:

“Vannak, akik azt mondják, ezt a rendszert csak forradalommal lehet megdönteni. Én azt mondom, hogy ez az, amit mindenképpen el kell kerülni.

De a tisztességes választások feltételeit kemény és határozott nyomásgyakorlással kellett volna kikényszerítenünk. Az elmúlt években ezt nem tettük meg, és valljuk be, alig tettünk érte valamit.

Emiatt van az, hogy a gyalázatos kormányzati teljesítmény, az alig leírhatóan nagy korrupció, a széteső állami szolgáltatások ellenére sajnos még mindig kétesélyes a 2022-es választás.

Az ellenzék viszont most úgy döntött, hogy harmadszorra is megpróbálja a kormány által diktált, tisztességtelen, egyenlőtlen feltételek mellett legyőzni a Fideszt

Erre szerencsére most a végre együttműködő pártok és az előválasztáson kiválasztott jelöltek miatt több az esély, mint korábban. De ezért nagyon-nagyon sokat kell még tennünk.

Igaz, ma nem kell kibumlizni Felcsútra vagy a Kunigunda utcába, elég kimenni a belvárosban a pártok közös naggyűlésére vagy éppen a Kétfarkú Kutyák békemenetére, van kisföldalatti, buszok, trolik, villamos, sok parkoló, szép idő. Jöjjenek minél többen!

Ha elegen leszünk….

De aztán rengeteg lesz a munka, aktivistának jelentkezni és további aktivistákat keresni, szervezni és szerveződni, aztán szórólapokat hordani és plakátokat ragasztani, pultozni és kopogtatni. Ha elegen leszünk, nyerhetünk.

És akkor nem forradalmároknak kell kikergetni ezekről a helyszínekről a tolvajokat, hanem törvényekkel a parlament fogja ezt megtenni.

A mai események részletei (maszkot hordjanak!)

A hozzászólásokból….

“Nagyszerű ötlet volt, képviselő úr! Én 56ban halálra, majd életfogytiglanra ítélt apám sírjánál emlékeztem.”

“Igen a választások tisztességes lebonyolítása a cél. Milyen reformok várható? Pl kötelező részeredmények közlése. A szavazó helyiségeket csak az eredményhirdetések után lehessen bezárni. A szavazatszámlálók hitelessége? Minden pártnak kötelesség lenne nem pedig lehetősége minden helyiségbe szavazatszámlálók biztosítás. Milyen lépések várhatóak egy újabb szervertérdeplésnél?”

“Kiváló EMBER és politikus!”

“Köszönöm, hogy a maszkot megemlítette! Számomra csakis az a felelős politikus, aki képes példát mutatni.”

“Ha ezzel a zászlóval, így kiállt volna a Kossuth térre amikor Gyurcsány Ferenc éhsegsztrájkal próbálta felhívni a figyelmet arra ami be is következett, most a nemzet együtt ünnepelhetne! Lehet elnézéseket kérni utólag is.”

“Mi az hogy a tisztességes választások…? Aki dolgozott itthon választásokon az tudja, hogy nem lehet csalni. Minden delegált figyel a másikra. 2.) az senkit nem zavar, hogy a többség az ezt a kormányt választotta? Milyen forradalomról beszél? Amiről ön itt szót ejtett az polgárháború lenne, mindezt azért, mert a liberális sírós oldal akinek soha semmi nem elég jó az nem tud a kondér közelébe kerülni. És önök beszélnek uszításról? Ez akkor mi volt?”

“A fidesz ha megnyeri a választást akkor is bukik, csak később de akkor sokkal nagyobbat. Amit csinál nem lehet a végtelenségig folytatni. A gazdasági környezet igazából most kezd ellenük dolgozni, eddig jól elvoltak a közel nulla kamatokkal és az alacsony energiaárakkal. Amit lehetett volna (kb. eddig ) tartalékolni azt ” elfocizták ” ( írhattam volna csúnyábbat is ). A következő nyertes kormánynak biztosan kell majd népszerűtlen intézkedéseket hoznia, az előd felelőtlen, hozzá nem értő gazdálkodása miatt. Akkor is ha az fideszes lesz. Már most elkezdték Brüsszelt okolni a magas energiaárakért. Azt elfelejtik megemlíteni, hogy hatalomváltásnál ( 2010- ben ) 1 EUR bőven 300 HUF alatt volt. A sokat emlegetett rezsicsökkentés is csak a választásokig fog ám tartani, fidesz győzelem esetén is ! ( Ha a mostani piaci árak maradnak. )”

“Ez az igazi és méltó megemlékezés!”

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

 

2021-ben Hatvanpusztán, Felcsúton és a budai várban tüntetnének '56 felkelői - véli Hadházy Ákos

Szólj hozzá!