Hadházy Ákos: négy lopás, egy bukás

A képen öt botrányhős van, de csak az egyiknek kellett lemondania és kilépnie a Fideszből – véli Hadházy Ákos független képviselő közösségi oldalán.

A négy kegyelmet kapott közül

  • az egyik trafikokat osztogatott politikai alapon;
  • a másik 1,6 milliárd romáknak szánt támogatást tüntetett el (pontosabban ennyit ismert be a kormány);
  • a harmadik a vádlottak padján ül egy milliárdos támogatást elcsaló céghálózat vezetése miatt;
  • a negyedik mentelmi jogát azért függesztették fel, mert csak akkor engedett falvaknak EU-s támogatást, ha az általa megnevezett cégekkel dolgoztatnak.

<<< Friss hírek! >>>

A képnek két fontos üzenete van:

  • Ami elsőre adja magát: a kép mindent elmond a Fidesz értékrendjéről. Az orbános fotók a botrányok UTÁN készültek. A csalást nem szégyellik, talán még büszkék is rá.
  • A fenti megállapítás egyáltalán nem nyilvánvaló a propaganda által megtévesztett magyarok millióinak. Az ellenzéknek tudomásul kell vennie: Szájer Úr ugyan okozott néhány vidám percet számunkra, de ideje ismét komoly dolgokkal foglalkozni. Szájer megbukott, jót nevettünk, de valójában nem történt semmi, a Fidesz ettől alig vesztett pár szavazót. Soha nem az a lényeg, hogy az ellenzéki szimpatizánsok mit gondolnak a Fideszről, hanem hogy a kormánypárti szavazók hogyan reagálnak. Az egészet megmagyarázták gond nélkül, hogy Józsi a hibás (a hardcore szavazóknak: titkosszolgálati akció), és megyünk tovább.

Nagyon-nagyon sok dolgunk lesz még, a mostani vidám percek ellenére!

időjárás

Mátrai Anna

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük