Egyelőre szép csendben lezárult az egyik leggyalázatosabb ügy, amelyet az első korrupcióinfók egyikén mutattam be. 

A történet lényege

az volt, hogy a kórházak 40 milliárd EU pénzből vehettek CT-ket és röntgen gépeket. De ahelyett, hogy az állam valódi versenyben választotta volna ki a legjobb árú és minőségű beszállítókat, az eszközöket minden kórház külön vette meg.

Azok legtöbbször EGYETLEN AJÁNLATBÓL VÁLASZTOTTAK, meghívásos tendereken

(tehát csak az adhatott volna ajánlatot, akit meghívtak) és még véletlenszerűen sem a gyártóktól, hanem “csomagolócégektől” vásároltak. (Csomagolócégeknek nevezi a szakma azokat a cégeket, akik semmit nem gyártanak és csinálnak, csak a magyar közbeszerzésekre “becsomagolják” a nagy gyártók orvosi műszereit, az árcédulára meg dupla árat írnak).

Az eredmény: szinte mindenhol a KÓRHÁZAK ÁLTAL BECSÜLT ÖSSZEG DUPLÁJÁÉRT VÁSÁROLTAK.

Alapos nyomozás után…..

Az Index most beszámolt róla, hogy ugyan a Gazdasági Versenyhivatal alapos nyomozást végzett, tökéletesen bizonyította a kartellezést, de GYAKORLATILAG MINDEN VALÓDI BŰNÖS MEGÚSSZA azt, hogy

kb. 20 milliárdot kiloptak a magyar egészségügyre szánt EU pénzekből:

A GVH kirótt némi pénzbüntetést a cégek egy részére,

DE SEMMIT NEM BESZÉL AZOKRÓL AZ ÁLLAMI ALKALMAZOTTAKRÓL, KORMÁNYZATI SZEREPLŐKRŐL, AKIK SZERVEZTÉK, KIÍRTÁK , ALÁÍRTÁK A MEGBUHERÁLT KÖZBESZERZÉSEKET.

Pedig a Btk. 420. paragrafusa 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtaná a kartellezést közbeszerzési eljárásokban.

A Korrupcióinfó idején még nem tudhattam,

de a sajtó kiderítette, hogy a GVH ezzel is Orbán legszűkebb köreit védi. A sajtó ugyanis kiderítette, hogy a buli egyik fő szervezője az a Maróth Gáspár nevű csaló volt, akinek az apja Maróth Miklós, kelet-kutató, enyhén rasszista beütésű professzor, Orbán bizalmasa, aki a magyar tudományt elárulva vállalta el a Tudományos Akadémia szétverésének vezetését.

Ocsmány, piszkos ügy ez, hiszen a cétéket, röntgeneket dupla áron vettük- azaz fele annyit vásároltunk, mint tehettük volna. A tettesek pedig ismét megússzák, mert hagyjuk.

1 hozzászólás

  1. Mi alapján becsültek összegeket a kórházak? Konkrét tényekre, esetekre lennék kiváncsi.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét