Egyelőre szép csendben lezárult az egyik leggyalázatosabb ügy, amelyet az első korrupcióinfók egyikén mutattam be. 

A történet lényege

az volt, hogy a kórházak 40 milliárd EU pénzből vehettek CT-ket és röntgen gépeket. De ahelyett, hogy az állam valódi versenyben választotta volna ki a legjobb árú és minőségű beszállítókat, az eszközöket minden kórház külön vette meg.

- Hirdetés -

Azok legtöbbször EGYETLEN AJÁNLATBÓL VÁLASZTOTTAK, meghívásos tendereken

(tehát csak az adhatott volna ajánlatot, akit meghívtak) és még véletlenszerűen sem a gyártóktól, hanem “csomagolócégektől” vásároltak. (Csomagolócégeknek nevezi a szakma azokat a cégeket, akik semmit nem gyártanak és csinálnak, csak a magyar közbeszerzésekre “becsomagolják” a nagy gyártók orvosi műszereit, az árcédulára meg dupla árat írnak).

Az eredmény: szinte mindenhol a KÓRHÁZAK ÁLTAL BECSÜLT ÖSSZEG DUPLÁJÁÉRT VÁSÁROLTAK.

Alapos nyomozás után…..

Az Index most beszámolt róla, hogy ugyan a Gazdasági Versenyhivatal alapos nyomozást végzett, tökéletesen bizonyította a kartellezést, de GYAKORLATILAG MINDEN VALÓDI BŰNÖS MEGÚSSZA azt, hogy

kb. 20 milliárdot kiloptak a magyar egészségügyre szánt EU pénzekből:

A GVH kirótt némi pénzbüntetést a cégek egy részére,

DE SEMMIT NEM BESZÉL AZOKRÓL AZ ÁLLAMI ALKALMAZOTTAKRÓL, KORMÁNYZATI SZEREPLŐKRŐL, AKIK SZERVEZTÉK, KIÍRTÁK , ALÁÍRTÁK A MEGBUHERÁLT KÖZBESZERZÉSEKET.

Pedig a Btk. 420. paragrafusa 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtaná a kartellezést közbeszerzési eljárásokban.

A Korrupcióinfó idején még nem tudhattam,

de a sajtó kiderítette, hogy a GVH ezzel is Orbán legszűkebb köreit védi. A sajtó ugyanis kiderítette, hogy a buli egyik fő szervezője az a Maróth Gáspár nevű csaló volt, akinek az apja Maróth Miklós, kelet-kutató, enyhén rasszista beütésű professzor, Orbán bizalmasa, aki a magyar tudományt elárulva vállalta el a Tudományos Akadémia szétverésének vezetését.

Ocsmány, piszkos ügy ez, hiszen a cétéket, röntgeneket dupla áron vettük- azaz fele annyit vásároltunk, mint tehettük volna. A tettesek pedig ismét megússzák, mert hagyjuk.

1 hozzászólás

  1. Mi alapján becsültek összegeket a kórházak? Konkrét tényekre, esetekre lennék kiváncsi.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét