Hadházy: Kevés korrupcióval fertőzöttebb területe van az önkormányzati világnak, mint a közétkeztetés

Hadházy Ákos Korrupcióinfója sok alkalommal világított rá olyan ügyekre, amiket igyekeztek a fő- és mellékszereplői homályban tartani. A közétkeztetés megítélése szerint az önkormányzati világ legfertőzöttebb korrupcióval érintett területe.

Hajrá Pikó András! A VIII. kerületi polgármester egészen másként áll a dolgokhoz, mint a XIX. kerületi kollégája – kezdte Facebook bejegyzését a képviselő.

Pedig ugyanaz történt mindkét esetben:

a közétkeztetést végző cég egyre drágábban dolgozott és egyre több volt rá a minőségi panasz. Sajnos a XIX. kerületi Gajda Péter rossz választ adott. Miután a cég már annyit emelt az árakon, hogy törvénytelen lett volna újabb emelés, az önkormányzat a „tipikus” közbeszerzésen egyetlen érvényes ajánlatból „választva” akarta megbízni gyakorlatilag ugyanannak a cégcsoportnak a tagját (kicsit átfestve a cégtáblát), ismét tíz évre, még drágábban.

A Közbeszerzési Döntőbizottság amúgy el is kaszálta a manipulációt,

100 millió forintra büntetve Gajdáékat (az más kérdés, hogy ennél jóval nagyobb horderejű csalásoknál jóval kisebb büntetéseket szokott kiróni a hatóság, amikor állami szervezet csal…) Pikó Andrásék más utat választottak, mint a XIX. kerület:

a törvénytelenségek miatt egyszerűen kirúgták a céget.

A Fidesz persze prüszköl, de ez csak még szomorúbbá teszi a történetet:

a Fidesz ugyanazért a cégcsoportért hullat könnyeket, amelyet több, elvileg ellenzéki vezetés alatt álló kerület a tenyerén hordoz. A szocialista Gajda Péterék még perelnek is engem azért, mert leírtam a XIX. kerületi közbeszerzés körülményeit. (A tisztesség kedvéért le kell írni, hogy miután feltártam a körülményeket, Gajda Péter nem írta alá a szerződést. Igaz, azért még bepereltek…)

Kevés korrupcióval fertőzöttebb területe van az önkormányzati világnak, mint a közétkeztetés

Manipulált, valójában egyszereplős, előre lezsírozott közbeszerzésekkel tarolja le a piacot néhány politikához közel álló cégcsoport. De ez legalább megmutatja, melyik önkormányzat akar valódi változást. (Amúgy a mostani főszereplő cégcsoporttól még olyat is hallottam vissza, hogy én a Bánki Erikhez köthető konkurenciának lobbizok…. hát nem éppen.

Akit részletesebben érdekel a józsefvárosi döntés háttere, itt utánaolvashat:
https://jozsefvaros.hu/…/175_2020_217_a_kozetkeztetesi_szer…
https://jozsefvaros.hu/…/178_2020_217_eloterjesztes_-_javas…
https://jozsefvaros.hu/…/176_2020_218_a_kozetkeztetesi_szer…

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük