Hadházy: látszólag egy kis falu kis stiklije, ám amikor több ezer hasonló falu van…..

Hogy van az, hogy temérdek falu kap kormányzati és uniós pénzt fejlesztésre, munkahelyteremtésre és mégsem fejlődnek látványosan a települések, nem beszélve arról, hogy az ottélők helyzete sem javul érezhetően. Ennek járt utána Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő.

Erre jutott…

Közösségi oldalán számolt be arról, amit tapasztalt:

„Egy önkormányzati képviselő őszintén bemutatta a rendszert:

ők nem tehetnek arról, ha az EU-s forrásból fizetett beruházás rossz minőségben és drágán valósul meg. Ugyanis nem ők választják ki, hogy ki végezte el a munkát, hanem a Fidesz utasítja őket, hogy kinek kell adni a megbízást és a végén a pénzt.

Viszneken magam is megnéztem, hogyan herdják el

a lakosonként 500 000(!) forintnyi támogatást,

szomorú dolgokat találtam. Bónusz: néhány különös mondat Szabó Zsolt fideszes képviselőtől, aki egy lakossági fórumon arról panaszkodik, hogy a támogatások 10 százaléka rendszeresen „más irányba megy”.

Látszólag egy kis falu kis stiklijeiről beszélünk ma,

azonban érdemes belegondolni, hogy több ezer faluban történnek nagyon hasonló dolgok. Így pedig már az elherdált pénz jelentősége és a politikai következmények is sokkal nagyobbak.

A polgármesterek ugyanis csak akkor tudnak bármilyen beruházással, fejlesztéssel dicsekedni, ha egyrészt a falu a Fideszre szavaz, illetve belemennek a csalásokba.”

Korrupcióinfo: Visznek és ami mögötte van….

„Korábban már bemutattam azt a hálózatot, amely a képviselő körzetében (Boldog Istvánéhoz hasonlóan) a közbeszerzések manipulálására jött létra. (…) Leutaztam Visznekre, hogy hogyan használják fel ott az EU támogatásokat. Sajnos ugyanúgy, mint más falvakban. Szabó Zsolt egy lakossági fórumon azzal dicsekedett, hogy minden viszneki lakosra fél millió (!) támogatást hozott. Ez lehet, de ennek a jelek szerint valaki nagyon gyorsan el is vitte, egy részét el fogja vinni és a maradéktól sem hiszem, hogy sokkal boldogabbak lennének a helyiek.

A viszneki fejlesztések

 • játszóteret 12 millióért, aminek a játékait barkácsáruházban néhány százezerért meg lehet venni, de TÜV igazolással, felállítással, tereprendezéssel, kerítéssel együtt is sokszoros túlárazás
 • egy felnőtt játszóteret is (edző helyet), amelyik a rendelő és az iskola mögött, lakattal gondosan el van zárva
 • egy “horgásztavat”, vízbetáplálás nélkül. Ez 80 millió EU pénzbe került, a helyiek szerint “fejlesztés” annyit tett, hogy a meglevő békaúsztatóban a nád nagy részét kirtották és egy munkagép és két teherautó kb 2 hónapot dolgozott a tereprendezéssel és kibetonoztak kb 160 (!) m bevezető árkot. Hoztak néhány leselejtezett (nem új!) kiülő padot is az M3 valamelyik pihenőhelyéből. A közbeszerzés műszaki leírásában 6000 nm füvesítés is szerepelt, annak nyomát egyáltalán nem látni. A közbeszerzési értesítő szerint amúgy erre a munkára összesen bruttó 71 milliót költöttek
 • a maradék 9 ment tehát SZEMLÉLETFEJLESZTÉSRE, A LAKOSSÁG TÁJÉKOZTATÁSÁRA ARRÓL, HOGY MIÉRT KELL A VIZET HELYBEN TARTANI (!!) – a palyazat.gov.hu-n található projektleírás ugyanis ezt tartalmazza még
 • láttunk egy romos épületet, amiből 8 fő (!)fogadására alkalmas
 • egytermes (!) minibölcsödét csinálnak kb 96 millió (!) EU pénzből. Piaci áron ennek ki kellene jönnie max 30 millióból ( a bölcsödézés egyébként általános elkövetési mód lett a falvakban, nagyon sok hasonlóad túlárazott projekt látható, olyan falvakban is, ahol csak max 2-3 gyermek elhelyezésére van igény. Azonban ennyi gyermekhez is min 2-3 alkalmazottra van szükség. Így nem elég, hogy méregdrágán megépülnek az épületek, utána még csődbe is viheti a kis falvakat a fejlesztés)

Ezek a projektek (az orvosi rendelő építésével, az önkormányzat szigetelésével együtt) nem tűnnek akkora jelentőségűnek,

mint amikor milliárdos óriásprojekteket áraznak túl Mészárosék. Azonban ha azt is tudjuk, hogy ezek a jelenségek nem egyediek, ezres nagyságrendben fordulnak elő kis szegény falvakban, akkor igenis komoly rendszerszintű problémáról szól ez a korrupcióinfó is.”

<<< Friss hírek! >>>

figyu

One thought on “Hadházy: látszólag egy kis falu kis stiklije, ám amikor több ezer hasonló falu van…..

 • 2020.11.28 at 18:45
  Permalink

  A VIZELVEZETES EZZEL A MEGOLDASSAL MEGSZUNT AZ ALKOTMANY UT MUVELEDESI HAZ TOL A VIZ A REGI VIZELVEZETO ARKOKON LEFOLYT A GYONGYOS PATAKBA IGY MOST EGY VALAKI BETOMETTE A VIZELVEZETO ARKOKAT NEM TUDOM MIERT IGY A HAZAK ELOTTI ARKOKBAN ALL A VIZ MIG EL NEM PAROLOG VAGY LE NEM SZIVAROG. A JATSZOTER NEM A EGY EMBER HIBAJA A FELELOS AZ AKI EZT ENGEDELYEZI AKI ALAIRJA AZ ENGEDELYEKET . A ORVOSI RENDELONEL SZINT UGY NEM TUDOM KI AZ AZ EMBER AKI EZEKET ENGEDELYEZI , DE BIZTOS HOGY ANALFABETA. PLETYKA SZINTEN A 80-BOL VISSZA KERUL 30M DE NEM A LEGNAGYOBB BAJ HOGY LENYULNAK 30-AT A BAJ AZ ERTELMETLEN MUNKA

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest