Hadházy posztját megosztani nem kell félnetek…. vagy (kormánynak)nem megfelelő központozás hiányában mégis?

A keddi eset után szerda hajnalban a Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester-féle Kossuth Kör gyulai vezetőjét is előállították és rabosították a rendőrök egy Facebook-poszt miatt – adta hírül a Magyar Hang.

A bűne pedig…..

A portál elérte Csóka-Szűcs Jánost, aki azt mondja,

azzal gyanúsítják, hogy megosztotta Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő ágykiürítésekkel kapcsolatos bejegyzését, amihez hozzáfűzte a helyi, gyulai kiürített ágyak számát.

Szerdán reggel 6 órakor Csóka-Szűcs János még aludt,

amikor csengettek nála a rendőrök, így köntösben fogadta őket. A férfi azt mondta a Magyar Hangnak, hogy sok egyenruhás szállt ki hozzá, három rendőrautóval.

A hatóság nem tétlenkedett, egyből házkutatásba fogtak, és lefoglalták a gyulai Kossuth Kör vezetőjének telefonját és számítógépét.

Ezt követően beszállították a helyi kapitányságra, ahol rabosították

Csóka-Szűcs azt mondja, azzal gyanúsítják, veszélyeztette a járvány elleni védekezést azzal, hogy megosztotta Hadházy Ákos április 20-i posztját, melyben a független országgyűlési képviselő a kórházi ágyak 60 százalékos kiürítésére vonatkozó kormányzati intézkedéssel szemben tiltakozott – egyúttal hírt adott a gyulai dudálós tüntetésről. Hadházy begyezéséhez Csóka-Szűcs János azt is hozzátette, hogy Gyulán ez szerinte 1170 ágy kiürítését jelenti.

A hatóság szerint ez így kimeríti rémhírterjesztés bűntettét.

A férfit végül szerda 10 óra 30 perc körül engedték el a rendőrök.

Csóka-Szűcs jelezte a hatóságnak, hogy mozgássérült, a feleségének nincs jogosítványa, de a telefonja lefoglalása miatt nem is tudná értesíteni. Ennek ellenére – a férfi elmondása szerint –

a gyulai rendőrök mégis kirakták az utcára mozgáskorlátozott férfit.

A gyulai Kossuth Kör vezetője azt is elmesélte lapunknak, hogy nem először kerül ilyen helyzetbe, amikor rendőri vegzálásnak van kitéve. Igaz, a korábbi eset 33 éve, 1987-ben volt, amikor Gyulán egy március 15-i koszorúzást szervezett.

„Bródyval szólva, »ezek ugyanazok«.”

Mire jó mindez?

Feltehetően a megfélemlítés a cél, hogy azok, akik kritikával élnek a kormány intézkedései ellen, ne hallassák hangjukat, mert esetleg még másoknak is megjön a kedvük! Ezzel csak az a bibi, hogy demokráciában pont az a klassz, hogy mindenféle véleménynek helye van, ütköznek és az érvényesül -nem ellehetetlenítve a másként gondolkodókat- amelyik több “delikvenst” tud maga mellé állítani. Mondom: demokráciában!

koronavírus

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük