Hadházy besokallt, visszalép

Hadházy Ákos, az LMP parlamenti képviselője és társelnöke a közösségi oldalán jelentette be, ha az ellenzéki pártok nem állapodnak meg péntekig  egyoldalúan visszalép az egyéni jelöltségtől.

Az MSZP fideszes ajánlata

Hadházy Facebook posztjában arról ír, hogy ezzel is bizonyítani akarja az LMP kész a megállapodásra a szocialistákkal. Szerinte elfogadhatatlan az az ajánlat amit tegnap este az MSZP tett, hogy 4 körzetért cserébe 27 helyen léptesse vissza a jelöltjeit. Hadházy fideszesnek nevezte ezt az ajánlatot.

A politikus közölte, ha péntekig nem lesz megegyezés, visszalép saját választókörzetében. A minapi tárgyalás arról is szólt, hogy körzetében a szintén erős jelölt, az MSZP-s Harangozó Tamás lép vissza. Hadházy szerint nevetséges, hogy az MSZP egyik legaktívabb képviselője csak 16. a párt listáján.

Az LMP társelnöke ezzel a döntésével nem vállal nagy rizikót, hiszen listájuk második helyén áll, így ha pártja átlépi az 5 százalékos parlamenti küszöböt, akkor mindenképpen bejut a parlamentbe. Megemlítjük, hogy korábban Hadházy beszélt arról is, ha nincs kormányváltás nem folytatja tovább a politizálást.

Karácsony: lesznek még visszalépések a fontos körzetekben

Az MSZP-Párbeszéd négy helyen ajánlott fel visszalépést az LMP-nek és az Együttnek – Frissítve

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük