Frissítve!!! Hazahozták Svájcból a Kósával üzletelő csengeri nőt

A svájci hatóságok tegnap átadták a magyar rendőröknek a csalás gyanúja miatt körözött Sz. Gábornét, akit a sajtóban csengeri örökösnőként emlegettek.

Sz. Gábornét nemzetközi elfogatóparancs alapján április 27-én fogták el Svájcban, kedden adták át a magyar rendőröknek Zürichben, ahonnan este repülővel Magyarországra hozták – áll a rendőrségi honlapra szerda reggel felkerült közleményben.

Fotó: police.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai a nőt őrizetbe vették, gyanúsítotti kihallgatására, valamint további eljárási cselekményekre a későbbiekben kerül sor – olvasható a police.hu oldalon.

Az NNI csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja Sz. Gáborné ellen a nyomozást – írták.

Rosszul lett és kórházba került a csengeri nő – elhalasztották ma reggeli gyanúsítotti kihallgatását

A 24.hu-nak Helmeczy László, a nő ügyvédje elmondta: az asszonyt az éjszaka gyomorpanaszok miatt kórházba kellett vinni.

Ezért a ma reggel fél kilencre meghirdetett kihallgatása elmaradt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Aradi utcai épületében.

A  törvény szerint 24 órán belül ki kell hallgatni az ügyfelét, és 72 órán belül el kell rendelni az előzetes letartóztatását, ha le akarják tartóztatni. Az ügyvéd szerint az orvos fogja eldönteni, hogy mikor lehet kihallgatni az ügyfelét.

Még ma kihallgatják a csengeri nőt a kórházban

Az ügyvéd szerint a csengeri asszony betegsége nem annyira súlyos, hogy ne lehetne kihallgatni. Szerinte ügyfele kihallgatására várhatóan a Péterfy Sándor utcai kórházban még ma sor kerül.

(Forrás: police.hu, 24.hu)

Kapcsolódó:

Kitálalt Kósáról a csengeri asszony

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük