Hazudnak rendületlenül – Egy példamondat a kormányinfóról

Megnyugodhatunk, a kormány ott folytatja, ahol abba se hagyta, hazudnak rendületlenül. Az egykor „emberarcú” fideszesként feltűnt, ám mára a legkomolyabb kormányerővé -na jó, Rogán Antal mellet- magát kinőtt Gulyás Gergely csütörtöki kormányinfója erre a bizonyíték. A sok fake news közül, amit rózsaszín arccal mondott bele a kamerába, most lássunk csak egyet, a legidőszerűbbet!

Orbán a pápánál

2010 óta afféle haladó hagyomány, hogy Orbán Viktor minden megválasztását követő első útja Varsóba vezetett, egészen mostanáig, amikor is alighanem a kicsit (?) feszültté vált magyar -lengyel viszony miatt, aminek oka az Oroszországgal szemben elfoglalat álláspont. A magyar miniszterelnök és tanácsadói köre jobbnak látta egy másik célpont keresését az ikonikus első útnak, és mi lehetne jobb ilyen célra, mint a Vatikán, ahol Ferenc pápa köztudottan a tárgyalás híve, így a magyar szervezők biztosak lehettek abban, hogy megfelelő külsőségek között fogadják majd Orbánt.

A találkozó a protokoll szabályainak megfelelően zajlott, megtörtént a közös fogózkodás, ennek eredményét lásd képünk, és a ajándékozás, majd indulás haza. Eddig a hír.

Gulyás Gergely rövidke emlékezete

Az elmúlt őszön volt egy másik találkozó is Ferenc pápa és Orbán között akkor, amikor a katolikus egyházfő hiába kapacitálták, nem volt hajlandó több időt tölteni Magyaroroszágon, mint amennyit hivatalai kötelezettsége, misét adni a nemzetközi Eucharisztikus kongresszus zárómiséje megkívánt.  Ide szuszakoltak be nagy nehezen néhány hivatalos találkozót, köztük Orbán Viktorét is, erről érdemes elolvasni Juszt László nálunk is közölt írását.

A múlt őszi  látogatás tehát nemcsak nem volt feszültségmentes, hanem éppen, hogy attól terhes oly annyira, hogy a Vatikán még azt is megjelentette, hogy nem egy magyaroroszági hivatalos látogatásról van szó.

És itt jön a képbe Gulyás miniszter, aki komolyan veszi -és lehet, hogy igaza is van- azt, hogy a választók emlékezete, csak két napra terjed ki, így rezzenéstelen arccal beszélhetett úgy a kormányinón erről a fentebb említett majd, hogy nem botrányos látogatásról, mint egy sikertörténetről.

Hogy is szólt két ciklussal ez előtt a kormányprogram: Folytatjuk? És lőn.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük